DoCoS verrast met historische zege bij RCL

DoCoS heeft in de streekderby bij RCL een verrassende, belangrijke en historische zege geboekt: 1-4.

LEIDEN, 7 mei 2022 – DoCoS heeft in de streekderby bij RCL een verrassende, belangrijke en historische zege geboekt: 1-4. De basis voor de overwinning werd in het eerste kwartier gelegd toen DoCoS drie keer scoorde. DoCoS blijft achtste, maar neemt vooral meer afstand van de gevreesde plaatsen.

DoCoS opende met een ongekend kwartiertje in Leiderdorp. Vriend en vijand werden verrast door de doeltreffendheid van DoCoS in de eerste vijftien minuten. Twee keer Chris van Empel en Martijn Guijt tekenden voor een 0-3 voorsprong na een kwartier spelen. Daarmee creeerde DoCoS een comfortabele uitgangspositie om drie belangrijke winstpunten binnen te halen bij een tegenstander die al gevrijwaard was van degradatiezorgen en ook uitgeschakeld was voor de bovenste plekken. In de tweede helft deed RCL een keer nog wat terug maar het slotakkoord was voor DoCoS: jongeling Mark de Vink tekende voor de 1-4 zege.

Historisch

Een overwinning die verrassend is vooral ook omdat DoCoS sinds zijn debuut in 2016 in de tweede klasse nog nooit kon zegevieren tegen RCL. Daarmee was deze overwinning ook meteen een historische zege. Maar wat het meest telt is dat DoCoS door deze overwinning drie belangrijke punten toevoegt aan zijn puntentotaal in de strijd om behoud van het tweedeklasserschap.

Marge plus drie punten

DoCoS blijft door de zege bij RCL op de achtste plek, omdat de nummer 7 Berkel (verrassende 3-0 zege tegen koploper UVS) ook won. De afstand tot de plaatsen elf en twaalf, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekenen, is met drie punten vergroot, vooral omdat nummer 9 Kagia en nummer 10 SVC ’10 wonnen van de nummers elf en twaalf. Kagia won met 5-1 van nummer twaalf Soccer Boys terwijl SVC ’10 een 0-1 zege boekte bij Te Werve. De marge van DoCoS tot nummer elf Te Werve bedraagt na vandaag zeven punten, maar Te Werve heeft een wedstrijd minder gespeeld (het uit te spelen thuisduel tegen HVC ’10). De marge tot nummer twaalf Soccer Boys is gegroeid ook naar zeven punten, terwijl Soccer Boys een wedstrijd meer heeft gespeeld dan DoCoS.

Midweeks programma

DoCoS speelt dinsdag thuis tegen Westlandia dat vandaag geflatteerd met 6-2 verloor bij nummer twee DSO en komende zaterdag ontvangt DoCoS SVC ’10.

Karakteristieken

RCL – DoCoS 1-4 (0-3). 11. 0-1. Chris van Empel, 12. 0-2. Chris van Empel, 15. 0-3. Martijn Guijt, 77. 1-3. Sieb Rutgers, 87. 1-4. Mark de Vink.

Opstelling DoCoS: Remco Neuteboom, Mitchel Klein, Iljes Amine, Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen (80. Mark de Vink), Max Arnoldus, Floyd de Ridder (68. Tycho Douwes), Milan Flippo (87. Mohammed Gassama), Martijn Guijt, Chris van Empel, Kars Bisschop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq