DoCoS verrast met zege op koploper Die Haghe

DoCoS heeft voor eigen publiek verrassend maar verdiend gewonnen van koploper Die Haghe: 3-2.

LEIDEN, 31 maart 2018 – DoCoS heeft voor het ruim opgekomen Leidse publiek een verrassende, maar verdiende zege geboekt tegen koploper Die Haghe. DoCoS kwam na rust op achterstand, maar de ploeg van trainer van Nico van der Salm toonde juist daarna veerkracht. Matchwinnaar in de slotfase was Jorrit Bouwmans die de 3-2 binnenkopte.

DoCoS begon voor 160 toeschouwers uitstekend aan het duel met de soevereine koploper Die Haghe uit Den Haag. Op links passte Steven Knijnenburg de bal op Nils Slingerland, die vanaf eigen helft er als een speer van door ging en niet meer werd achterhaald. De voorzet van Slingerland was op maat waardoor Chris van Empel al na drie minuten de bal in het doel kon schieten: 1-0. Een prachtige opsteker voor DoCoS, dat de punten hard kan gebruiken in de strijd tegen de twaalfde plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Bovendien onderstreepte het dat er kansen waren tegen Die Haghe, dat zich juist tegen DoCoS probeerde te herstellen van enkele nederlagen. De Hagenaars namen het initiatief in handen en met beweeglijk voetbal, de ruimte en het veld goed benuttend gingen ze op zoek naar het doel van DoCoS. Daar was het af en toe alle hens aan dek om de Hagenaars van het lijf te houden. Soms gebeurde dat met het nodige kunst- en vliegwerk, of was doelman Joris van Harmelen de redder in nood bij twee vrije kansen voor Ooijevaar en Aoulad. Een poging van de doelman, na een kwart wedstrijd, om een van de doorgebroken spits het scoren te verhinderen, pakte verkeerd uit: penalty die door aanvoerder Sander de Jong werd benut: 1-1. Die Haghe was in de eerste helft de bovenliggende partij, en DoCoS probeerde waar mogelijk wat terug te doen. Het dichtste bij kwam Simon Jouby na een inzet van Lars de Ridder maar de bal trof geen doel.

Veerkracht

De eerste kans na rust was voor DoCoS. De lange mannen hadden zich allemaal in het Haagse strafschopgebied verzameld voor een hoekschop van Lars de Ridder. De bal kwam bij Steven Knijnenburg, die de bal knalhard inkopte maar helaas voor DoCoS en gelukkig voor Die Haghe recht in de buik van doelman Bas Drost die zo een nieuwe Leidse voorsprong voorkwam.

Die Haghe reageerde met enkele ruim opgezette aanvallen, via de vleugels. Van der Starre besloot een van deze vlotlopende aanvallen met een doelpunt maar stond in buitenspelpositie. Een minuut later was het wel raak voor de bezoekers, na een nieuwe snelle aanval was Sami Aoulad het eindstation die de bal buiten bereik van doelman Van Harmelen in het doel schoot.

DoCoS liet zich niet ontmoedigen, toonde veerkracht en drukte Die Haghe terug uit in een duel dat bij vlagen stevig en hard was maar nooit uit de hand liep. Halverwege de tweede helft kwam DoCoS terug in de wedstrijd. Vanaf de linkerkant gaf Lars de Ridder een hoge voorzet, de bal werd door de Haagse defensie niet goed beoordeeld, spits Chris van Empel draaide zich prachtig vrij en verraste daarmee alle Hagenaars om zo de bal simpel binnen te schuiven: 2-2, een prachtig doelpunt.

Daarmee was de koek nog niet op voor DoCoS, tot plezier van het thuispubliek dat dit jaar pas een enkele thuiszege mocht begroeten. Opnieuw Lars de Ridder stond aan de basis, want de vleugelspits nam een vrije trap op maat, de bal kwam hoog voor het doel en daar kopte Jorrit Bouwmans de bal beheerst achter doelman Drost: 3-2. DoCoS zorgde er vervolgens bekwaam voor dat de voorsprong over de streep werd getrokken zonder dat Die Haghe nog gevaarlijk werd.

DoCoS blijft op 11e plaats

DoCoS blijft ondanks de zege op Die Haghe op de 11e plaats. Alle concurrenten (RCL, DSO en Voorschoten) in de strijd tegen plek twaalf wonnen ook, met uitzondering van TAVV, dat op de 12e plaats blijft en dat met 1-5 verloor van UVS. DoCoS gaat komende zaterdag naar Leiderdorp op visite bij RCL dat één punt meer heeft en op de tiende plaats staat en dat van SVC ’08 met 2-1 won.

Karakteristieken

DoCoS – Die Haghe 3-2 (1-1). 3. Chris van Empel 1-0, 23. Sander de Jong 1-1 (penalty), 56. Sami Aoulad Said 1-2, 70. Chris van Empel 2-2, 82. Jorrit Bouwmans 3-2.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq