DoCoS verslikt zich in DSO

DoCoS heeft voor de tweede keer op rij verloren. Thuis tegen DSO werden in de eerste helft de kansen niet benut, waarna de bezoekers na rust toesloegen: 2-3.

LEIDEN, 14 oktober 2017 – DoCoS heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer met 2-3 te verliezen. Door dit resultaat mist DoCoS de aansluiting met de subtop en zakt naar de onderste helft van de middenmoot. Na deze tweede nederlaag op rij vindt DoCoS zichzelf terug op de negende plaats.

DoCoS kwam goed uit de startblokken en had voor rust een beslissende voorsprong kunnen nemen. Spits Chris van Empel kreeg enkele uitstekende kansen om de score te openen, maar kopte en schoot in vrije positie de bal over het doel van DSO. De bezoekers haalden opgelucht adem en gingen op zoek naar het doel van DoCoS. Halverwege was er een eerste mogelijkheid voor de gevaarlijke Tim Lamboo, maar hij raakte de bal niet vol waardoor de bal een gemakkelijke prooi was voor doelman Mitchel van Abswoude.

DoCoS beloonde zichzelf kort daarna toch met de openingstreffer. De bal werd uit een vrije trap door Lars de Ridder hoog voor het doel geschoten, waarna Chris van Empel het meest alert reageerde: 1-0. Op slag van rust waarschuwde DSO opnieuw: Hagi schoot de bal net naast en in blessuretijd ontsnapte DSO aan de linkerkant en uit de daaropvolgende voorzet kreeg Heijt de ruimte om zo maar de gelijkmaker binnen te tikken. Gelukkig voor DoCoS was doelman Van Abswoude op zijn post.

Tweede helft

Zou DoCoS voor een tweede treffer gaan, of ging DSO voor de gelijkmaker? Binnen een paar minuten was het duidelijk: DSO zette volop druk op het middenveld en in de aanval en dat leidde na goed vijf minuten al tot de gelijkmaker. De volledig vrijstaande Jeroen Heijt mocht de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising jagen: 1-1. De bezoekers roken hun kans op meer en werden steeds gevaarlijker. In een tijdsbestek van zes minuten was het kort daarna twee keer raak: eerst door Lamboo en daarna door Hagi: 1-2 en 1-3.

De wedstrijd leek daarmee beslist maar een paar minuten later kwam DoCoS terug. Mitchel Klein passte de bal door de opgerukte Zoetermeerse defensie in de diepte, waar Lars de Ridder de bal oppikte en keurig afrondde door de bal in de verste hoek te schieten: 2-3. DoCoS ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Een allerbeste kans was er nadat Lars de Ridder doorbrak, maar de buitenspeler schoot de bal hoog over het doel. DoCoS probeerde het ook door de luchtmacht te versterken, maar de DSO-defensie gaf – anders dan vorig jaar toen DoCoS een 3-4 achterstand omzette in een 5-4 zege – geen krimp.

Onderkant middenmoot

DoCoS zakt door de tweede nederlaag op rij – na het verlies vorige week bij koploper Lugdunum – naar de negende plaats met vier punten uit vier duels. Honselersdijk, dat bij UVS verraste met een 1-1 gelijkspel, heeft ook vier uit vier. Wie van beiden het sterkste is, kan komende zaterdag blijken wanneer DoCoS voor eigen publiek Honselersdijk ontvangt.

Karakteristieken

DoCoS-DSO 2-3 (1-0). 34. Chris van Empel 1-0, 51. Jeroen Heijt 1-1, 67. Tim Lamboo 1-2, 73, Hagi 1-3, 76. Lars de Ridder 2-3.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Rowin Peet, Joshua Overvliet (74. Sven Ravensbergen), Simon Jouby, Thomas Goebel (87. Pieter Maat), Lars de Ridder, Chris van Empel, Mitchel Klein

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq