DoCoS verspeelt zege in blessuretijd

DoCoS heeft in zijn derde finale in de strijd om behoud van het tweedeklasserschap genoegen moeten nemen met een gelijkspel (3-3) tegen SVC ’08.

LEIDEN, 13 april 2019 – DoCoS heeft in zijn derde finale in de strijd om klassenbehoud, in de 22e competitieronde, een 3-2 overwinning uit de handen laten vallen. In blessuretijd kreeg DoCoS een strafschop tegen die door de bezoekers van SVC ’08 werd benut: 3-3. DoCoS blijft door dit resultaat op de dertiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

DoCoS begon voor 160 toeschouwers matig aan zijn derde finale in de strijd om het behoud van het tweede klasserschap. De bezoekers van SVC ’08 waren feller en drukten DoCoS terug op eigen helft. De Scheveningers kwamen al snel op voorsprong. De bal kwam uit een hoge voorzet vanaf de linkerkant bij rechtsbuiten Steve de Ruiter. De aanvaller kapte zich met een fraaie beweging vrij en schoot de bal in de korte hoek achter doelman Mitchel van Abswoude: 0-1.

Rond het half uur kreeg DoCoS langzaam maar zeker de overhand. Aanvoerder Simon Jouby stond aan de basis van de gelijkmaker. Aan de linkerkant legde Jouby enkele Scheveningers in de luren, gaf de bal goed voor, waarna Luc Quellhorst de bal via een toveractie over een SVC-verdediger wipte en vervolgens laag in het doel schoot: 1-1. Deze balans werd vlak voor rust bijna nog verstoord doordat de bezoekers twee keer de bal naar de rechterhoek schoten, maar doelman Van Abswoude had goed het oog in deze acties.

Twee keer voorsprong

Na rust was DoCoS de bovenliggende partij. Vanaf de eerste minuut trok DoCoS het initiatief naar zich toe. De bezoekers moesten zich beperken tot uitbraken, die vaak door de DoCoS-defensie in de kiem werden gesmoord. Of zij waren gevaarlijk met afstandsschoten, vooral Hugh Thomas probeerde het zo enkele keren. Simon Jouby was als eerste het dichtste bij een nieuwe treffer, maar de bal werd uit zijn kopbal van de lijn gehaald. Nog geen minuut later was het wel raak. De bal werd door SVC niet goed weggewerkt, kwam voor de voeten van Luc Quellhorst die verwoestend hard de bal in het doel schoot: 2-1.

DoCoS had zijn gewilde voorsprong maar was die een minuut later weer kwijt. Vanaf de linkerzijkant werd de bal hoog en ver voorgegeven. Achterin stond Steve de Ruiter helemaal vrij en de vleugelspits wist wel raad met deze mogelijkheid: hij schoot de bal diagonaal in de verste hoek: 2-2. Een tegenvaller voor DoCoS en een meevaller voor SVC ’08 dat moed putte uit de gelijkmaker.

Penalty

DoCoS moest terug maar ging in de slotfase toch weer op zoek naar de winst. Eerst waren er mogelijkheden voor Simon Jouby en Luc Quellhorst, maar de beste kans kwam na een actie van Lars de Ridder aan de zijkant. De bal kwam vervolgens bij aanvoerder Simon Jouby die binnen de zestien onderuit werd gehaald door Liam de Ruiter: penalty, tweede geel voor De Ruiter en dus rood. Lars de Ridder schoot de bal uit de strafschop keurig en strak raak: 3-2.

Tegen de tien Scheveningers die va banque gingen spelen, zette DoCoS een extra verdediger in en leek daarmee de wedstrijd over de streep te trekken. Echter in de eerste minuut van de blessuretijd werd de bal vanaf links ver voor het doel gegeven en bij de tweede paal werd het uitlopen van doelman Van Abswoude om een van de Scheveningse spitsen van scoren af te houden, beoordeeld met een penalty. Fabian Toet benutte dit onverwachte buitenkansje: 3-3. De vrijwel zekere zege ontglipte DoCoS en daar kon een laatste slotoffensief, met een kopbal van Sean Armitage die net naast ging, helaas niets meer aan veranderen.

Voorlaatste

DoCoS blijft door het gelijkspel tegen SVC ’08 op vier punten van de veilige door de Scheveningers bezette elfde plaats. DoCoS blijft ook dertiende maar komt op gelijke hoogte met nummer twaalf Sportclub Monster dat vandaag met 0-2 verloor van Te Werve. De volgende finale in de strijd om klassenbehoud is zaterdag, opnieuw op eigen veld, tegen Sportclub Monster. Inzet van dat duel: wie van beide ploegen op de nacompetitieplek slaagt er in om de aansluiting met de elfde plaats te realiseren?

Karakteristieken

DoCoS-SVC ’08 3-3 (1-1). 19. Steve de Ruiter 0-1, 36. Luc Quellhorst 1-1, 62. Luc Quellhorst 2-1, 63. Steve de Ruiter 2-2, 80. Lars de Ridder (penalty) 3-2, 90+2. Fabian Toet 3-3.

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Sean Armitage, Rowin Peet, Danny Disseveld, Mitchel Klein, Simon Jouby, Shairon Mhanni (87. Sandjai Gajadien), Luc Quellhorst (83. Pieter Maat), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq