DoCoS vervolgt tegen VDL uit Maassluis

DoCoS vervolgt de competitie, na de bekeronderbreking vorige week in Heinenoord, met een thuiswedstrijd tegen VDL uit Maassluis.

Leiden, 25 oktober 2016 – DoCoS hervat de competitie, na de bekeronderbreking van vorige week, met een thuiswedstrijd tegen VDL uit Maassluis. VDL zit na drie nederlagen op rij in de gevarenzone en zal ongetwijfeld wat recht willen zetten na de ontluisterende 0-5 nederlaag voor eigen publiek in de vorige competitieronde tegen Honselersdijk. Voor DoCoS is de ontmoeting onderdeel van een tweeluik (zaterdag VDL en volgende week Sportclub Monster) tegen twee tegenstanders uit de onderste regionen dat beslissend is of DoCoS, nu nummer vier, in de kopgroep blijft of terugvalt naar de middenmoot.

VDL Maassluis ontsnapte vorig seizoen met een tiende plaats in de eindstand aan de nacompetitie tegen degradatie. Terwijl buurman Excelsior Maassluis de laatste landstitel bij de amateurs veroverde, mocht VDL zich opnieuw gaan voorbereiden voor een nieuw seizoen in de 2e klasse. VDL startte met drie gelijke spelen (uit bij DSO, thuis tegen CWO en uit bij Sportclub Monster). Daarna werd er gewonnen van hekkensluiter Kethel Spaland en vervolgens is er drie keer verloren: 5-2 bij de huidige nummer twee, RCL, 1-2 tegen de huidige nummer drie HVC ’10 en daarna een 0-5 voor eigen publiek tegen promovendus Honselersdijk. Cijfermatig gezien is DoCoS daarom favoriet maar de vraag is natuurlijk hoe het team van trainer Nico van der Salm zich heeft hersteld van de ruime 7-0 bekernederlaag bij eersteklasser Heinenoord.

Tiende seizoen zaterdagvoetbal

VDL Maassluis is bijna honderd jaar. De club werd op 6 mei 1918 opgericht en speelde tot 2007 in het zondagvoetbal. Toen maakte VDL de overstap naar het zaterdagvoetbal, debuteerde met kampioenschap in de vijfde klasse. In 2010 volgde het kampioenschap in de 4e klasse. Het debuut in de 3e klasse duurde een seizoen want via de nacompetitie promoveerde VDL gelijk door naar de 2e klasse. VDL heeft er inmiddels vijf seizoenen in de 2e klasse op zitten en scoorde respectievelijk een 9e, 11e, 6e, 4e en 10e plaats in de eindrangschikking. VDL Maassluis is daarom nu bezig aan zijn tiende seizoen in het zaterdagvoetbal.

Bijna even groot als Excelsior

VDL Maassluis is kleiner dan DoCoS. Het scheelt bijna twintig teams. VDL heeft 7 seniorenteams, 1 Onder-19-team en telt verder nog 7 juniorenteams, 11 pupillenteams, 1 vrouwenteam en 6 meidenteams. De club is daarmee nagenoeg even groot dan Excelsior Maassluis dat in de 2e divisie speelt en drie teams meer heeft dan VDL Maassluis.

Tony Vilhena

VDL Maassluis heeft evenals DoCoS een bekende voetballer die ooit bij de club begon. Was dat bij DoCoS voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn, die nu bij Club Brugge speelt, bij VDL Maassluis begon de voetballoopbaan van Feijenoorder Tony Vilhena.

De competitiewedstrijd tussen DoCoS en VDL Maassluis begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq