DoCoS voor halve finale naar Be Fair

DoCoS treft in de halve finale van de nacompetitie om klassebehoud in Waddinxveen derde klasser Be Fair, die het seizoen eindigde als nummer twee achter kampioen Van Nispen.

LEIDEN, 10 juni 2019 – DoCoS ontmoet dinsdagavond in de halve finale van de nacompetitie Be Fair. In Waddinxveen treft DoCoS de nummer twee uit de derde klasse A die het seizoen als tweede afsloot met een punt voorsprong op Lugdunum. De gastheren lijken in ieder geval een belangrijk voordeel te hebben: voor eigen publiek is Be Fair dit seizoen nog ongeslagen. De winnaar van de halve finale tussen Be Fair en DoCoS speelt zaterdag 15 juni de finale van de nacompetitie om een ticket voor de 2e klasse tegen VVSB, dat afgelopen zaterdag zijn halve finale met 1-2 won bij Lyra.

DoCoS nam zaterdag de eerste horde in de nacompetitie voor het behoud van het tweede klasserschap door in tweede instantie stadgenoot Lugdunum na verlenging met 3-2 te verslaan. Dat tweede bedrijf was nodig omdat vorige week dinsdag DoCoS en Lugdunum wegens noodweer werd gestaakt. Be Fair rondde op 1 juni, een week eerder dus, al zijn eerste ronde in de nacompetitie af: voor eigen publiek won Be Fair met duidelijke cijfers (4-1) in de kwartfinale van Schipluiden. Be Fair heeft dus negen dagen rust gehad tussen de kwartfinale en halve finale. DoCoS heeft tussen zijn kwartfinale tegen Lugdunum en de halve finale bij Be Fair twee dagen om te herstellen.

Ongeslagen

Be Fair degradeerde twee seizoenen geleden uit de tweede klasse, eindigde vorig seizoen als zevende en draaide dit seizoen uitstekend. De beloning: een tweede plaats op de ranglijst. Alleen kampioen Van Nispen uit De Zilk was een stuk sterker, maar Van Nispen verloor in Waddinxveen wel met 3-0.

Voor eigen publiek won Be Fair in de gewone competitie tien van zijn dertien thuiswedstrijden. Er werd geen enkele keer verloren, want in de overige drie thuisduels speelde Be Fair gelijk: tegen middenmoter Alphia werd het 1-1 en tegen VVSB en Lugdunum, de twee ploegen die zich evenals Be Fair voor de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse kwalificeerden, stond er na negentig minuten respectievelijk 1-1 en 0-0 op het scorebord. Bovendien won Be Fair voor eigen publiek dus ook zijn kwartfinale in de nacompetitie tegen Schipluiden, de laagst geklasseerde periodewinnaar uit de derde klasse B.

DoCoS staat daarmee in zijn strijd voor het behoud van het tweede klasserschap voor de uitdaging om er voor te zorgen Be Fair van de winst af te houden. DoCoS mag daarbij op zijn beurt vertrouwen putten uit de lastige kwartfinale tegen stadgenoot Lugdunum met een achterstand, een wolkbreuk, storm, een gelijkmaker en een tegenstander die alles-of-niets speelde. DoCoS overleefde het allemaal tegen Lugdunum en mag tegen Be Fair laten zien wat dat waard is.

Bereikbaarheid

De aftrap van de halve finale bij Be Fair in de nacompetitie om een plek in de finale voor een ticket voor de 2e klasse begint dinsdag 11 juni om 20 uur. Supporters dienen er rekening mee te houden dat sportpark ’t Suyt aan de Toernooiweg in Waddinxveen per auto alleen tussen 18.30 en 19 uur bereikbaar is, vanwege het evenement “Waddinxveen wandelt”. Wie later komt, kan het beste parkeren bij zwembad De Sniep, Sniepweg 13 D in Waddinxveen, zo laat Be Fair weten. Supporters wordt daarom aangeraden op tijd te vertrekken want de parkeerplaats bij het zwembad ligt tien minuten lopen van het sportpark van Be Fair.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq