DoCoS voor streekderby naar RCL

DoCoS gaat zaterdag als hekkensluiter op bezoek bij RCL om voor het eerst ooit een resultaat te halen in Leiderdorp.

LEIDEN, 21 november 2019 – DoCoS gaat zaterdag als hekkensluiter op bezoek bij RCL, dat vier punten meer heeft dan hekkensluiter DoCoS. Een zege van DoCoS is gewenst, maar daarvoor is nodig dat in Leiderdorp voor het eerst ooit punten worden gepakt. In de afgelopen drie seizoenen in de eerste klasse verloor DoCoS met 2-1, speelde 1-1 gelijk en verloor weer met 2-1.

In drie seizoenen tweede klasse won DoCoS nog nooit van de voormalige eerste klasser ‘de club van klasse’, RCL, noch in Leiderdorp noch in Leiden. Rekenkundig gezien wordt daarmee de kans steeds groter dat die reeks wordt doorbroken. DoCoS kwam elk seizoen steeds dichter bij RCL, maar de drempel naar de zege is nog niet genomen. Een belangrijke factor daarbij is RCL-aanvaller Thom Wijnalda, de spits die afgelopen dinsdag in het duel met Boshuizen nog vijf keer wist te scoren en die vorig seizoen in Leiderdorp tegen DoCoS het verschil maakte.

RCL won thuis nog niet

RCL heeft vier punten meer dan DoCoS en staat daarmee slechts een punt boven de gevarenzone. De Leiderdorpers is er alles aan gelegen om door een zege op DoCoS afstand te nemen van de onderste regionen. DoCoS op zijn beurt zou door een zege, of in ieder geval een gelijkspel de Leiderdorpers in het zicht houden in de strijd om van de degradatieplekken weg te komen. De resultaten van RCL voor eigen publiek bieden perspectief: RCL verloor in eigen huis twee keer (1-2 tegen Westlandia en 1-4 tegen SVC ’08) en speelde twee keer gelijk (1-1 tegen Te Werve en 3-3 tegen Soccer Boys). Tegen hekkensluiter DoCoS zal RCL ongetwijfeld proberen die negatieve serie te doorbreken. Het belooft daarom een interessante streekderby te worden tussen RCL en DoCoS, waarbij de thuisclub favoriet is: verdedigend houden beide ploegen elkaar in evenwicht want zij behoren tot de vier zwakste defensies (20 of meer tegentreffers) in de tweede klasse maar aanvallend heeft een RCL een voordeel omdat de Leiderdorpse aanvallers tien doelpunten meer wisten te maken dan de DoCoS-aanval.

Aftrap

De aftrap van het duel RCL –DoCoS is zaterdag 23 november om 14.30 uur in Sportpark De Bloemerd.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq