DoCoS wacht zware kluif bij SVC '08

DoCoS gaat zaterdag op visite bij SVC ’08. De nummer drie van de ranglijst stootte afgelopen zaterdag koploper DSO met 1-4 van de eerste plaats.

LEIDEN, 12 februari 2020 – DoCoS gaat zaterdag op visite bij SVC ’08. Op basis van de uitslagen van de laatste weken en de stand op de ranglijst is dat een kansloze missie voor hekkensluiter DoCoS. Een punt pakken bij SVC ’08 zou al een prachtig resultaat zijn tegen de nummer drie van de ranglijst die afgelopen zaterdag koploper DSO met een 1-4 zege wist op te rollen.

DoCoS is op papier kansloos voor een goed resultaat achter de Amerikaanse ambassade. SVC ’08 heeft in de tweede periode een serie neergezet met zes overwinningen en een nederlaag. Die verliespartij was voor eigen publiek tegen Valken ’68. Dat is sinds zaterdag de nieuwe koploper omdat SVC ’08 in Zoetermeer bij DSO met een slimme en scherp uitgevoerde countertactiek de toenmalige koploper met 1-4 in het kunstgras liet happen. SVC ’08 behoort met deze overwinning voluit tot de titelfavorieten, samen met koploper Valken ’68, nummer twee DSO en nummer vier UVS. Om in die race mee te blijven doen, heeft SVC ’08 maar een opdracht tegen DoCoS en dat is winnen. Eerder dit seizoen verloor DoCoS voor eigen publiek met 0-4 van SVC ’08, dat sinds die zege de weg naar boven heeft ingeslagen.

Titelfavoriet

Maar een wedstrijd moet altijd eerst gespeeld worden. Wie had gedacht dat AZ deze week in het bekertoernooi voor eigen publiek zou verliezen van eerstedivisionist NAC Breda? SVC ’08 moet na de zege tegen DSO bewijzen dat het een titelfavoriet is en zal dus anders dan in Zoetermeer het spel moeten maken. Of daar de kansen liggen voor DoCoS om voor een verrassing te zorgen, moet zaterdag middag blijken. DoCoS zal dan wel met volle energie moeten spelen en DoCoS zal zich in verdedigend opzicht van zijn beste kant moeten laten zien want SVC ’08 is met 39 gescoorde doelpunten de meest productieve ploeg in de tweede klasse C.

Aftrap

De aftrap van het duel van DoCoS bij nummer drie SVC ’08 is zaterdag 15 februari 2020 om 14.30 uur in het sportpark Oostersportpark, Van Brienenlaan 15 in Wassenaar, achter de Amerikaanse ambassade.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq