DoCoS weggecounterd in Ter Aar

DoCoS is de herstart van de competitie na de winterstop gestart met een 4-0 nederlaag bij hekkensluiter TAVV in Ter Aar.

LEIDEN, 19 januari 2019 – DoCoS is in Ter Aar tegen een zware nederlaag aangelopen. DoCoS werd bij hekkensluiter TAVV bij de herstart van de competitie na de winterstop weggecounterd. Na een 1-0 tussenstand bij rust werd het uiteindelijk 4-0 voor de gastheren.

DoCoS mocht in Ter Aar het spel maken, terwijl hekkensluiter TAVV gokte op de tegenaanval. In de achtste minuut was het al raak. Een aanval van DoCoS werd op de rand van het strafschopgebied van de thuisclub onderbroken, waarna de bal pijlsnel naar voren ging en de ontsnapte Donny van de Neut raak schoot: 1-0. DoCoS moest op zoek naar de gelijkmaker tegen de gegroepeerde Ter Aarse defensie. Simon Jouby was een paar keer gevaarlijk met een afstandsschot. Een kopbalduet tussen Chris van Empel en Pieter Maat hád een doelpunt kunnen opleveren, maar de bal ging over. De thuisclub was voor rust met diverse uitbraken en tegenstoten gevaarlijker en dus dichter bij een tweede treffer dan DoCoS bij de gelijkmaker.

Na rust drong DoCoS nog meer aan, maar werd de opdracht voor DoCoS nog moeilijker toen Yassine El Mariami bij een tegenaanval door de Leidse defensie soleerde en vanaf de achterlijn de bal op een presenteerblaadje voorgaf op Mitchel van Dijk: 2-0. Tien minuten later klapte de buitenspelval van DoCoS op de middenlijn net te laat dicht en had Mitch Keijer een vrije doortocht die hij op knappe wijze afsloot door de bal in de verste hoek te schieten: 3-0.

Met drie wissels probeerde DoCoS een kwartier voor tijd de bakens nog te verzetten, maar het was opnieuw TAVV dat het net wist te vinden. Dit keer gebeurde dat uit een hoekschop. De bal werd door de inlopende Nick Straver bij de eerste paal ingekopt: 4-0.

Naar nacompetitieplek

DoCoS staat na dertien wedstrijden, halverwege de competitie, op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Valken ’68 (2-1 zege tegen Soccer Boys) en SVC ’08 (0-1 winst bij Berkel) wonnen beiden vandaag en passeren beiden DoCoS. Berkel staat voorlaatste – ook omdat het gestaakte duel bij DoCoS (1-2 voorsprong Berkel) nog niet in de stand is verwerkt. TAVV blijf ondanks de zege op DoCoS laatste.

Karakteristieken

TAVV-DoCoS 4-0 (1-0). 8. Donny van de Neut 1-0, 54. Mitchel van Dijk 2-0, 65. Mitch Keijzer 3-0, 80. Nick Straver 4-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rick Siere, Rowin Peet, Joshua Overvliet (73. Melvin Zweistra), Shairon Mhanni (73. Sven Ravensbergen), Simon Jouby, Ronnie de Roode (73. Enno van Wieringen), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq