DoCoS wervelt over Soccer Boys heen

Een goed voetballend DoCoS heeft op overtuigende wijze het belangrijke duel tegen Soccer Boys gewonnen: 5-1.

LEIDEN, 23 oktober 2021 – DoCoS heeft een overtuigende overwinning geboekt in het zespuntenduel tegen Soccer Boys. DoCoS wervelde met goed voetbal over de bezoekers uit Bleiswijk heen. Blikvangers waren de vijf doelpuntenmakers, Tygo Groen, Remi Libbenga, Kenneth Maaskant, Tycho Douwes en Marvin Lo-Hing-Ning maar de zege was vooral een overwinning van het collectief omdat elk doelpunt het sluitstuk was van een prima aanval waarbij meerdere spelers waren betrokken.

DoCoS was onherkenbaar in vergelijking met de nederlaag vorige week bij SVC ’08. Het team van trainer Dennis Olman had vertrouwen getankt in de oefenpartij tegen eerste klasser Valken ’68, die met goed voetbal met 3-1 was gewonnen. DoCoS trok deze goede lijn vandaag door tegen Soccer Boys, een zogeheten zespuntenduel omdat beide teams bij winst een forse stap naar de middenmoot konden zetten en bij verlies in de degradatiezone blijven hangen.

Combinatievoetbal

DoCoS voetbalde dominant, zocht steeds de opbouw van achteruit en was voortdurend bezig om met combinatievoetbal de bezoekers achteruit te drukken en daarmee zijn naam Door Combinatie Sterk eer aan te doen. Na elf minuten opende DoCoS de score. Martijn Guijt wervelde langs een drietal Soccer Boys, legde de bal voor en Tygo Groen haalde verwoestend uit: 1-0. Gek genoeg kreeg DoCoS nauwelijks echte kansen op meer doelpunten voor rust. Alleen Remi Libbenga was op slag van rust dicht bij een tweede treffer, maar een Bleiswijks been besliste anders.

Bekeken schot

DoCoS begon na rust overtuigend. Elke aanval leverde een kans of bijna mogelijkheid op een doelpunt op en een tweede treffer kon ook niet uitblijven. Na een klein kwartier was het zover. Remi Libbenga, die zijn debuut als basisspeler maakte voor DoCoS, kreeg de bal van achteren aangespeeld op de rand van de zestienmeter en met een heel bekeken schot van de bal schoot hij de bal in de linkerbovenhoek: 2-0! DoCoS kreeg daarna kansen op een derde treffer via Tygo Groen en Milan Flippo maar de Bleiswijkse verdedigers en doelman konden verder onheil voorkomen.

Cruciaal

DoCoS raakte vervolgens even de greep kwijt omdat de bezoekers een soort alles-of-niets-voetbal gingen spelen en bovendien had DoCoS de handen vol aan de beste Bleiswijker, nr. 7 Ruben van den Bosch. Maar doelman Coen Offerman bleek een erg betrouwbare sluitpost die ook meevoetballend aan de basis van het goede voetbal van DoCoS stond. Toch was hij machteloos op de inzet van de vrijgelaten Wilmar Zeelenberg: 2-1. DoCoS dreigde in deze fase ondanks zijn goede spel de greep op de wedstrijd kwijt te raken, maar Kenneth Maaskant, debuterend in de basis na lang blessureleed, besliste anders. Maaskant speelde een soevereine partij die hij tien minuten voor tijd bekroonde met een zelf opgezette aanval, waarna hij doorgelopen bij de tweede paal de bal inkopte uit een voorzet van Milan Flippo: 3-1. Een cruciale treffer die het verzet van Soccer Boys brak.

Slotminuten

In de slotfase lukte bij DoCoS vrijwel alles. De bal ging van voet tot voet en het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden was dat er slechts twee treffers werden toegevoegd aan het totaal: een fraaie 4-1 door de jeugdige invaller Tycho Douwes, op assist van Milan Flippo, en 5-1 als slotakkoord door invaller Marvin Lo-Hing-Ning na een voorzet van Mitchel Klein.

Naar de achtste plek

DoCoS stijgt door de zege op Soccer Boys van de twaalfde naar de achtste plaats. De twaalfde plaats is overgedaan aan Kagia dat vandaag bij RCL met 3-0 verloor. DoCoS gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Kagia en mag daar laten zien dat de overtuigende zege van vandaag geen eendagsvlieg is.

Karakteristieken

DoCoS-Soccer Boys 5-1. 11. 1-0 Tygo Groen, 59. 2-0 Remi Libbenga, 74. 2-1 Wilmar Zeelenberg, 82. 3-1 Kenneth Maaskant, 86. 4-1 Tycho Douwes, 90. 5-1 Marvin Lo-Hing-Ning.

Opstelling: Coen Offerman, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Michael van Voorthuizen, Danny Disseveld (70. Enno van Wieringen), Dave Ravensbergen (79. Mohammed Gassama), Dylan Victory, Tygo Groen (66. Tycho Douwes), Milan Flippo, Remi Libbenga (79. Mark Kaptein), Martijn Guijt (79. Marvin Lo-Hing-Ning).

Kenneth Maaskant over de cruciale 3-1 in het duel DoCoS-Soccer Boys

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq