DoCoS wint cruciaal duel van Legmeervogels

LEIDEN, 11 februari 2023 – DoCoS heeft het cruciale duel tegen Legmeervogels met 4-2 gewonnen. Door deze zege passeert DoCoS in de strijd om behoud een directe concurrent. De tweede zege op rij, voor het eerst in dit seizoen, betekent dat DoCoS niet langer op een directe degradatieplaats staat maar is gestegen naar een plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

DoCoS begon tegen Legmeervogels met een minuut stilte vanwege de nu al meer dan twintigduizend doden bij de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Daarna ging alle aandacht van de 22 spelers en de talrijke toeschouwers uit naar de belangrijkst bijzaak op zaterdagmiddag: een potje voetbal en in het bijzonder de vraag of DoCoS vandaag Legmeervogels uit Uithoorn, een directe concurrent in de strijd om klassebehoud zou weten te achterhalen.

Kansen over en weer

Het eerste kwart van de wedstrijd gaf kansen over en weer voor beide ploegen. De gevaarlijkste Uithoornse aanvaller Erwin Smajic (nr. 11) schoot de bal op de paal. Aan de andere kant liet Tygo Groen zien hoe het wel moest. Na een prima assist van Chris van Empel kapte Tygo Groen de bal keurig vrij en schoot de bal vervolgens in de rechterhoek: 0-1. Daarna kregen beide ploegen opnieuw kansen, voorkwam doelman Mitchel van Abswoude met een prima redding de gelijkmaker maar was hij kansloos toen Erwin Smajic alle tijd en ruimte kreeg om de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre bovenhoek te schieten: 1-1.

Knullig

DoCoS raakte door de gelijkmaker niet van de wijs en bleef met een aanvallende spelopvatting het doel van de tegenstander zoeken. Tegelijkertijd lieten de bezoekers zich niet terugdringen en waren de Uithoornse voorwaartsen regelmatig een plaag voor de Leidse defensie. Het evenwicht werd onverwacht verbroken na een terugspeelbal van Michael van Voorthuizen. Doelman Mitchel van Abswoude trapte over de bal heen, moest er achteraan en in het duel om de Uithoornse voorsprong te voorkomen was Erwin Smajic net wat sneller dan de duikende Leidse doelman: 1-2. Tevens de ruststand.

Sipan Khalid

DoCoS ging na rust onverdroten voort op zoek naar doelpunten en had na een paar minuten al succes, niet nadat de Leidse aanhang een nieuw bibbermomentje had overleefd met doelman Van Abswoude, die lang wachtte met de bal voetballend weg te trappen. Een lange bal van achteruit werd door spits Chris van Empel doorgekopt. Sipan Khalid kwam daardoor vrij en liet zich deze buitenkans niet ontnemen. De Leidse topscorer schoot de bal prima in. Enkele minuten later kwam DoCoS op voorsprong. Goed doorzetten van Tygo Groen luidde balverlies in van de geelblauwe bezoekers, vervolgens leek Chris van Empel in een scrimmage om de bal een penalty te claimen en in de verwarring kwam de bal voor de voeten van Khalid die hard uithaalde waarna de bal in het doel vloog: 3-2.

Slotfase

DoCoS liet zich daarna terugdringen maar het aanvalsspel van Legmeervogels leverde geen gevaarlijke situaties op. Tegelijkertijd vormde dat geen zekerheid, want de Leidse defensie oogde af en toe toch wankel maar overleefde de aanvallen van de bezoekers uiteindelijk zonder kleerscheuren. Het pleit werd definitief beslist in blessuretijd. Invaller Martijn Guijt zette zelf een uitbraak op, en via Sipan Khalid en een Uithoorns been kwam de bal terug bij Guijt die keurig de bal in de verre hoek schoot: 4-2.

Directe degradatieplek

DoCoS boekt met de zege tegen Legmeervogels zijn tweede overwinning op rij en stijgt daardoor van de twaalfde plaats (met de dertiende en veertiende plek ook een directe degradatieplaats) naar de elfde plaats (die evenals de tiend en negende plaats nacompetitie om behoud betekent). De achterstand op de veilige achtste plaats, die wordt bezet door ASC uit Oegstgeest, dat vandaag met 3-1 van de nieuwe koploper Aalsmeer verloor, bedraagt vijf punten.

Kagia

DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij Kagia dat op de negende plek staat met een punt meer en dus evenals DoCoS strijdt om op een veilige plek te komen. Kagia heeft de laatste vijf wedstrijden allemaal gewonnen! Aftrap zaterdag in Lisserbroek om half drie!

Karakteristieken

DoCoS – Legmeervogels 4-2 (1-2). 8. 1-0. Tygo Groen, 23. 1-1. Erwin Smajic, 43. 1-2. Erwin Smajic, 50. 2-2. Sipan Khalid, 58. 3-2. Sipan Khalid, 90+1. 4-2. Martijn Guijt.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Tycho Douwes (46. Dylan Victory), Kenneth Maaskant, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Milan Flippo, Mitchel Klein, Quendrim Gashi (77. Daan Hoogbruin), Tycho Groen, Sipan Khalid, Chris van Empel (84. Martijn Guijt).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq