DoCoS wint dikverdiend derby tegen Lugdunum

DoCoS heeft de stadsderby tegen Lugdunum dikverdiend gewonnen. De winst kreeg gestalte in de slotfase met doelpunten van Simon Jouby en Lars de Ridder.

LEIDEN, 17 februari 2018 – DoCoS heeft de stadsderby tegen Lugdunum dikverdiend naar zich toegetrokken. DoCoS bepaalde het toon en het ritme van de wedstrijd, had vanaf het begin het heft in handen maar moest wel voortdurend opletten voor de gevaarlijke uitvallen van de bezoekers. In de slotfase beloonde DoCoS zichzelf voor het goede optreden met de winst en de belangrijke drie punten door doelpunten van Simon Jouby en Lars de Ridder.

DoCoS nam vanaf de aftrap het duel, voor een kleine tweehonderd toeschouwers, in handen. DoCoS drong de bezoekers van Lugdunum terug op eigen helft en was vanaf het begin gevaarlijk met de beide vleugelbacks Rowin Peet en Michael van Voorthuijzen. DoCoS slaagde met zijn eerste aanvalsgolven er niet om de defensie van Lugdunum uiteen te spelen. En als er dan een gaatje gevonden werd, was de hoek te moeilijk en de bal een gemakkelijke prooi voor doelman Kevin Wassenaar. Die stond wel aan de grond genageld toen halverwege de eerste helft Chris van Empel de bal voor het inkoppen had, na een voorzet van Lars de Ridder, maar de spits van DoCoS kopte de bal in uitstekende positie over. Lugdunum kwam een keer heel gevaarlijk in de buurt van het DoCoS-doel. Uit een vrije trap schoot Bezzai de bal met een fraaie curve om de DoCoS-muur en naast het doel.

Meer kansen

Het spelbeeld na rust was vrijwel hetzelfde. DoCoS op zoek naar de winst, maar wel een Lugdunum dat wat vaker de aanval probeerde te zoeken. Daardoor werden, zoals dat in voetbaltermen heet, de ruimten tussen de spelers groter. Het leverde vooral DoCoS steeds betere kansen en mogelijkheden op, maar wanneer je die onbenut laat loop je risico’s dat je de deksel op de neus krijgt. Dat leek te gebeuren toen Lugdunum, via de nummer twaalf van de bezoekers, ruim een kwartier voor tijd ineens voor doelman Joris van Harmelen opdook maar de bal werd in vrije positie over het doel geschoten.

Kort daarna kwam de voor DoCoS bevrijdende maar ook dikverdiende openingstreffer. Lars de Ridder draaide en kapte zich vrij, schoot de bal voor het doel waar de inkomende en opspringende Simon Jouby de bal in een keer op de schoen nam en het net achter doelman Wassenaar liet bollen: 1-0. Lugdunum probeerde de spreekwoordelijke bakens te verzetten, maar het energiek spelende DoCoS had de wedstrijd in zijn greep en besliste in blessuretijd deze derby definitief. De goed ingevallen Tim Gonlag, sterk aan de bal en met overzicht, kreeg aan de linkerkant de bal en gaf op het juiste moment de bal voor het doel. Daar maakte Lars de Ridder aan alle onzekerheid een einde door de tweede DoCoS-treffer aan te laten tekenen. De protesten van Lugdunum vanwege buitenspel van Gonlag werden door de scheidsrechter resoluut van de hand gewezen.

DoCoS terug naar elfde plaats

DoCoS komt door de winst op Lugdunum terug op de elfde plaats, ten koste van DSO. DoCoS blijft in het spoor van RCL en Voorschoten die beiden ook wonnen en volgende week zaterdag tegen elkaar inhalen. Het verschil met beide ploegen is een punt. DoCoS moet het gestaakte duel tegen HVC ’10 nog afronden maar onduidelijk is nog wanneer dat gaat gebeuren. Zeker is wel dat op 10 maart, na de krokusvakantie, DoCoS afreist naar SVC ’08 in Scheveningen, de nummer drie op de ranglijst die acht punten meer, met een duel meer, heeft dan DoCoS.

Karakteristieken

DoCoS – Lugdunum 2-0 (0-0). 82. Simon Jouby 1-0, 90+1. Lars de Ridder 2-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Rowin Peet, Tijn van Meegen (78. Joshua Overvliet), Simon Jouby, Enno van Wieringen (60. Tim Gonlag), Thomas Goebel, Chris van Empel en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq