DoCoS wint dikverdiend stadsderby tegen UVS

DoCoS heeft de stadsderby tegen de hoog geklasseerde stadsgenoot UVS dik verdiend met 3-1 gewonnen.

LEIDEN, 24 november 2018 – DoCoS heeft de stadsderby van Leiden, thuis tegen UVS onverwacht maar dik verdiend gewonnen. DoCoS was feller, scherper en doeltreffender dan de in het gifgroen gestoken hoog geklasseerde stadgenoot, die tot vorige week koploper was. DoCoS kwam zelfs op een 3-0 voorsprong enhad na rust, vooral nadat UVS op 3-1 was gekomen, betere mogelijkheden op een vierde treffer dan de bezoekers op een aansluitingstreffer.

DoCoS werd in de beginfase teruggedrongen op eigen helft. UVS probeerde snel druk te zetten en met vlotte combinaties gaten te vinden in de defensie van DoCoS. Het leverde een enkele mogelijkheid op maar gelukkig voor DoCoS stond het vizier van de UVS-voorwaartsen niet op scherp. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van Sean Armitage, maar DoCoS rechtte de rug en probeerde steeds meer de bezoekers vroegtijdig aan te pakken. Mitchel Klein gaf de bezoekers na een kwartier een eerste waarschuwingssignaal, maar de bal ging uit zijn schot voor langs.

Kort daarna was het wel raak. Opnieuw verstoorde DoCoS op het middenveld de aanvalsopbouw van UVS, de bal kwam aan de linkerkant bij Adam Atif die de bal met veel gevoel voor gaf. De doorgelopen middenvelder Joshua Overvliet was iedereen te snel af en schoot de bal slim en handig voorbij doelman Jesse Haak: 1-0.

Nog voor het half uur was de voorsprong verdubbeld. Simon Jouby zette druk, veroverde de bal en ging er van door richting het UVS-doel. De aanvoerder werd belaagd door enkele verdedigers maar liet zich niet van de wijs brengen en schoot de bal vervolgens uitstekend in het UVS-doel: 2-0. Die twee treffers kwamen ogenschijnlijk hard aan, want een duidelijke reactie van UVS bleef uit. Behalve een oprisping vlak voor rust toen een bal uit een hoekschop ingekopt werd, maar doelman Joris van Harmelen tikte de bal onder de lat weg.

Derde treffer

Zou DoCoS toestaan dat UVS terug in de wedstrijd zou komen? Zou UVS in staat zijn om DoCoS vast te zetten op eigen helft? Vrijwel direct na rust scoorde DoCoS opnieuw. De bal werd veroverd op het middenveld, kwam bij Adam Atif die naar binnentrok en de bal op de vrijstaande Chris van Empel passte. De DoCoS-spits schoof de bal beheerst en knap onder de uitlopende doelman Jesse Haak door: 3-0. Was daarmee de beslissing in deze stadsderby al vroegtijdig gevallen? Dat niet, want kort daarna scoorde Thom de Vries door de bal uit een vrije trap binnen te koppen: 3-1. UVS bleef het daarna zoeken in lange, hoge ballen en had steeds meer moeite met het vroegtijdig storen van DoCoS. Daardoor kreeg de thuisclub betere mogelijkheden op een extra doelpunt dan de bezoekers op de aansluitingstreffer. Het dichtste bij een doelpunt was invaller Luc Quelhorst, maar hij schoot een minuut nadat hij in het veld was gekomen de bal naast het UVS-doel.

Op vier punten van UVS

DoCoS stijgt door de zege op UVS van de twaalfde naar de negende plaats. UVS, begin november nog koploper en de belangrijkste kandidaat voor de eerste periodetitel die vorige week naar VELO ging, zakt van de tweede naar de vierde plek. Het verschil tussen DoCoS en UVS is vier punten. Koploper blijft VELO, de winnaar van de eerste periodetitel die won van Soccer Boys. DoCoS speelt zaterdag bij Sportclub Monster dat vandaag een keurig 2-2 gelijkspel behaalde bij Berkel.

Karakteristieken – DoCoS – UVS 3-1 (2-0). 19. Joshua Overvliet 1-0, 27. Simon Jouby 2-0, 49. Chris van Empel 3-0, 54. Thom de Vries 3-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Sean Armitage (13. Bilal Karasahin), Pieter Maat, Rowin Peet, Simon Jouby, Joshua Overvliet, Adam Atif (81. Luc Quellhorst), Mitchel Klein, Chris van Empel, Ronnie de Roode.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq