DoCoS wint en gaat naar playoffs

DoCoS heeft de laatste wedstrijd in zijn debuutjaar in de 2e klasse afgesloten met een 1-0 zege. Tevens kwalificeert het team zich voor een leuk toetje: deelname aan de nacompetitie om promotie.

Leiden, 13 mei 2017 – DoCoS heeft het laatste duel van de competitie afgesloten met een 1-0 zege tegen CWO uit Vlaardingen. Matchwinnaar was Roy Elkerbout. DoCoS eindigt door dit resultaat in zijn debuutjaar in de 2e klasse op een fraaie vierde plaats. Bovendien mag DoCoS meedoen aan de nacompetitie om promotie.

Lees verder na de foto

Bij de foto: DoCoS viert het behalen van de nacompetitie na afloop van het gewonnen duel tegen CWO (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

DoCoS heeft ook het laatste duel van de competitie, tegen nummer zes CWO uit Vlaardingen, met winst afgesloten. Het beslissende doelpunt viel een kleine tien minuten voor tijd. Roy Elkerbout ging goed door op een diepe bal, wurmde zich tussen een CWO-verdediger en de uitgelopen Vlaardingse doelman Spanjaart. Deze nam de bal vol op de schoen waarna de bal via het lichaam van Elkerbout in het lege doel vloog: 1-0.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Feestvreugde bij DoCoS nadat Roy Elkerbout heeft gescoord, treurnis bij CWO over het sullige ontstane doelpunt (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Daarmee kreeg DoCoS misschien iets meer dan gezien het spelbeeld verdiend was. CWO was in deze wedstrijd, die in de stromende regen begon, wat vaker in de aanval, maar kon de DoCoS-verdediging niet echt uiteen spelen en doelman Mitchel van Abswoude kwam daarom ook niet echt in problemen. DoCoS legde af en toe een snelle aanval op de kunstgrasmat maar echte uitgespeelde kansen leverde dat niet of nauwelijks op. Een gelijkspel leek de verhoudingen beter weer te geven maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat juist in de laatste twintig minuten DoCoS dreigender was en het heft meer in handen nam. Zo bezien was de winst niet onverdiend.

Nacompetitie

DoCoS sluit door de zege op CWO de competitie als vierde af en dat is als debutant in de 2e klasse C een resultaat dat ver boven de doelstelling van handhaving ligt.

Winst, gelijk of verlies in het duel tegen CWO deed er eigenlijk niet zo toe. Belangrijker was wat RCL zou doen tegen DSO. Zou RCL met meer dan drie doelpunten verschil verliezen dan zou DoCoS buiten de prijzen vallen. De berichten uit Leiderdorp waren voor DoCoS positief: RCL kwam snel op voorsprong, leidde bij rust met 3-0 en won met 4-0 van DSO. Resultaat: RCL, nummer twee in de eindstand achter kampioen Te Werve, wint de derde periode. DoCoS krijgt daardoor een vervangende periodetitel en gaat samen met RCL en Valken ’68 de playoffs om promotie in. Voorschoten ’97 zal in die nacompetitie ontbreken; na de 1-5 nederlaag tegen Feijenoord degradeert Voorschoten direct naar de 2e klasse.

De KNVB heeft het playoffschema nog niet definitief bekend gemaakt. Officieus lijkt het er op dat DoCoS met eerste klasser ARC uit Alphen aan den Rijn in een thuis- en uitwedstrijd in de halve finaleronde moet gaan uitmaken wie naar de finaleronde gaat voor een plek in de 1e klasse. Voorlopige speeldata, tot de KNVB dat definitief heeft bevestigd zijn: zaterdag 20 mei thuis tegen ARC en dinsdag 23 mei uit naar ARC.

Karakteristieken DoCoS-CWO 1-0 (0-0). 82. Roy Elkerbout 1-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet, Michael van Voorthuijzen (49. Melvin van Gent), Danny Maaskant, Kars Bisschop, Melvin Zweistra, Simon Jouby (46. Tijn van Meegen), Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Roy Elkerbout, Nils Slingerland (75. Dave Ravensbergen).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq