DoCoS wint halve finale pas na penalty's van Be Fair

DoCoS, gesteund door een honderdtal supporters, heeft pas na strafschoppen de spannende halve finale van de nacompetitie tegen Be Fair voor een nieuw seizoen in de tweede klasse gewonnen.

LEIDEN, 12 juni 2019 – DoCoS heeft de finale in de playoffs voor een ticket in de tweede klasse bereikt. Uit bij derde klasser Be Fair won DoCoS pas na strafschoppen. DoCoS had vrijwel de hele wedstrijd een overwicht, speelde een goede partij voetbal maar kon noch in de gewone speeltijd (1-1) noch in de verlenging (2-2) afstand nemen van Be Fair.

DoCoS begon dinsdagavond tegen Be Fair goed aan de halve finale van de nacompetitie. Tegen de nummer twee uit de derde klasse had DoCoS het betere van het spel, maar dat leverde slechts een optisch overwicht op. Echt goede kansen waren erg sporadisch. DoCoS kwam het dichtste bij een treffer toen na een hoekschop van Lars de Ridder de bal door Chris van Empel werd ingekopt, maar doelman Rick van Hattum ranselde de bal uit het doel.

Opportunistisch spel

Na rust nam DoCoS opnieuw het initiatief en beloonde zichzelf dit keer wel. Na een vrije trap van Lars de Ridder kopte een Waddinxveense verdediger de bal op de eigen lat. De terugspringende bal werd door Sven Ravensbergen in het doel gekopt: 0-1. Nog geen twee minuten later was het bijna gelijk toen Koren een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. De laag ingeschoten bal werd door doelman Mitchel van Abswoude prima uit het doel gehouden. Be Fair kreeg ineens het geloof dat er met nog meer opportunistisch spel toch wat te halen viel. Zeker toen halverwege de tweede helft de gelijkmaker op het bord kwam. Pepijn de Pagter mocht op een kleine dertig meter in alle vrijheid uithalen en schoot de bal met een zoevend schot buiten bereik van doelman Van Abswoude in de linkerbenedenhoek: 1-1. DoCoS wankelde even en overleefde zelfs een claim voor een penalty door de thuisclub na een duel van Enno van Wieringen met de snelle Wilfred Smit. In de slotfase trok DoCoS het spel weer naar zich toe maar kwam niet meer tot uitgespeelde kansen. Verlengen dus.

Kramp

DoCoS bepaalde in de verlenging opnieuw de wedstrijd door keurig voetballend de ruimten te zoeken. Opvallend was dat Be Fair het bijna niet meer kon belopen; de ene na de andere Waddinxveense speler kreeg te maken met kramp. DoCoS kwam daarom bijna logisch ook op voorsprong. Na een goede actie en een prima voorzet van Lars de Ridder kopte Chris van Empel naar 1-2. DoCoS had de wedstrijd in handen maar verzuimde het duel af te maken. Een hoge voorzet van de bal vanaf de rechterkant leek een prooi te worden voor Van Abswoude maar de hoogopspringende doelman kreeg de bal niet klem, waarna de bal op de grond viel en in het doel werd gewerkt: 2-2. Protesten van DoCoS dat de doelman in het doelgebied gehinderd was, werden door de goed leidende scheidsrechter weggewoven.

Penalty’s

Strafschoppen moesten daarom in het zogeheten ABBA-systeem de beslissing brengen. Rowin Peet, Lars de Ridder, Sven Ravensbergen en Joshua Overvliet schoten onberispelijk raak. De pingel van Geert Koren werd door doelman Van Abswoude gekeerd, terwijl de vijfde penalty van de thuisclub door Rayvano Salhuteru over het doel werd geschoten waardoor DoCoS definitief deze spannende halve finale toch naar zich toetrok.

Finale

DoCoS kwalificeert zich door de zege op Be Fair voor de finale van de nacompetitie voor een ticket in de tweede klasse. De finale wordt zaterdag 15 juni gespeeld. Tegenstander is VVSB Zaterdag uit Noordwijkerhout. De derde klasser won afgelopen zaterdag zijn halve finale met 1-2 bij Lyra in De Lier. De finale wordt gespeeld op neutraal terrein. De winnaar van de finale komt volgend seizoen uit in de tweede klasse.

Karakteristieken

Be Fair-DoCoS 1-1 na 90 minuten, 2-2 na verlenging, DoCoS wint na strafschoppen met 3-4. 55. Sven Ravensbergen 0-1, 67. Pepijn de Pagter 1-1, 96. Chris van Empel 1-2, 114. Be Fair 2-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag (46. Pieter Maat), Rowin Peet, Enno van Wieringen (108. Danny Disseveld), Joshua Overvliet, Simon Jouby (67. Mitchel Klein), Sven Ravensbergen, Luc Quellhorst (73. Martijn Guijt), Chris van Empel en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq