DoCoS wint moeizaam maar dik verdiend van LSVV ‘70

DoCoS heeft een dik verdiende 0-2 zege behaald in de derby bij hekkensluiter LSVV ’70.

DoCoS heeft de altijd lastige uitwedstrijd bij het onvoorspelbare gezelschap van LSVV ’70 met 0-2 weten te winnen. De derby in de Kikkerpolder, op een grasmat die minstens zo slecht is als die van DoCoS zelf maar die wel wordt vervangen door de gemeente door kunstgras, bleef het lang spannend, dreigde zelfs gestaakt te worden – door een blessure van de scheidsrechter – maar werd na een onderbreking van twaalf minuten hervat. Na die ongewilde onderbreking sloeg DoCoS, dat al twee handen vol kansen had laten liggen in een matige wedstrijd, twee keer toe. Spits Van Empel en linksback Peet bezorgden met twee goede doelpunten de drie punten voor het team van trainer Nico van der Salm.

Matig en slordig duel vol met kansen

Wat DoCoS en LSVV ’70 in de eerste helft op de grasmat legde, deed niet onder voor de kwaliteit van het grasveld: matig. Op een veld dat kennelijk bezoek had gehad van de Paashaas grossierden beide teams in balverlies en slordige passing. Daar kwam nog eens bij dat DoCoS nogal weifelend ingreep. Dat slappe begin leverde in de elfde minuut een uitstekende kans in vrije positie op voor de studenten. Doelman Alex Vergeer redde evenwel bekwaam. Dat was de enige en beste kans voor LSVV in deze eerste helft. DoCoS van zijn kant kreeg meer dan een handvol kansen en mogelijkheden maar de kopballen gingen net naast, of de bal werd in vrije schietpositie keurig in de handen van de goed opgestelde LSVV-doelman geschoten.

Twaalf minuten extra pauze

In de tweede helft ging DoCoS door met het missen van goede kansen, want de aanvallers hadden het vizier niet scherp genoeg afgesteld. Een naar adem happend LSVV – dat dit seizoen nog niet won – bleef daarom hoop houden op de openingstreffer om DoCoS daarmee af te straffen voor de gemiste mogelijkheden.

Juist in de fase dat DoCoS het kleed definitief naar zich toe leek te trekken, legde de scheidsrechter de wedstrijd stil. Hij had last van een blessure, wilde eigenlijk stoppen, maar er bleek geen vervanger aanwezig. En omdat beide ploegen door wilden gaan, besloot hij toch om het risico te nemen en de wedstrijd te voltooien. Na twaalf minuten extra pauze ging de bal weer aan het rollen.

DoCoS ging aanvankelijk op dezelfde voet door: uit goede mogelijkheden werd de bal naast of over het doel geschoten, of in handen van de LSVV-keeper. In de 82e minuut kreeg LSVV zijn beste kans nadat een van de verdedigers van DoCoS uitgleed maar opnieuw was doelman Alex Vergeer op zijn post.

Aanstichter en afmaker

Twee minuten later brak DoCoS de ban. Een goede aanvallende actie van aanvoerder en verdediger Wim de Bolster lag aan de basis van het openingsdoelpunt. De bal kwam uit de solo van de aanvoerder van DoCoS bij spits Chris van Empel die hard en doeltreffend uithaalde: 0-1. Nog geen twee minuten later kreeg LSVV nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Een redding van doelman Vergeer en mistasten van alle Leidenaren (aanvallend en verdedigend) bij de daaropvolgende hoekschop van LSVV betekenden: weg kans LSVV op de gelijkmaker.

Een prima combinatie in de 89e minuut van DoCoS betekende de nekslag voor de gastheren. Weer stond er een verdediger aan de basis. Rowin Peet was de aanstichter en afmaker van de mooiste combinatie van de middag, hij kreeg de bal terug na een prachtige voetbeweging van spits Chris van Empel en haalde vervolgens fraai uit waarna de bal buiten bereik van de LSVV-doelman in de verste hoek verdween: 0-2.

In de resterende dertien minuten kwam er in deze stand geen verandering meer waardoor bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter in de 102e minuut DoCoS drie belangrijke punten kon bijschrijven.

DoCoS blijft na Paasweekend op 8e plaats

DoCoS blijft door de zege bij hekkensluiter LSVV ’70 op de 8e plaats in de ranglijst. Belangrijker is dat de afstand tot de zogeheten p-d-plekken (nacompetitie om degradatie uit 3e en promotie uit 4e klasse) is gegroeid tot 11 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. DoCoS is daarmee vrijwel in veilige haven. Tegelijkertijd is de vraag of DoCoS er in slaagt het puntenrecord van vorig seizoen (36 punten uit 26 wedstrijden) te verbeteren en of de ploeg na de eerste en tweede periode ook de derde periode als 5e weet af te sluiten. De eerste stap kan a.s. zaterdag worden gezet in het thuisduel met Oegstgeest.

Opstelling DoCoS: Vergeer, Overvliet, Bouwmans, De Bolster, Peet, De Jong, Schiebroek, Van der Pot (97. Sjaardema), Van Noort (90. Klein), Van Empel en Van Gent (77. Ravensbergen).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq