DoCoS wint ook als koploper bij UVS

DoCoS heeft ook als koploper de stadsderby bij UVS gewonnen. Opnieuw won DoCoS met 1-0, hetzelfde resultaat als in de thuiswedstrijd.

Leiden, 4 februari 2017 – DoCoS heeft UVS in de tweede Leidse stadsderby van het seizoen opnieuw gevloerd. DoCoS won, evenals eerder voor eigen publiek, met 1-0. Matchwinnaar was invaller Melvin van Gent die met zijn eerste balcontact op subtiele wijze een prachtig uitgespeelde aanval van DoCoS afrondde. DoCoS blijft door de winst bij UVS gedeeld koploper met Te Werve.

DoCoS ging als koploper naar de stadsderby bij UVS. De belangstelling voor deze tweede Leidse stadsderby was groot: 475 toeschouwers waren benieuwd wie de sterkste Leidse tweede klasser is. Opnieuw kwam DoCoS als winnaar uit de bus. En evenals in de thuiswedstrijd won DoCoS met het kleinst mogelijke verschil van 1-0. Voor de tweede keer dit seizoen eindigde het onderlinge duel tussen de beide hoogst spelende Leidse zaterdagclubs daarmee in een zege voor debutant DoCoS.

Optisch overwicht

In hoeverre de winst van DoCoS terecht was, zal zeker vanuit blauwwitte UVS-bril betwist worden. UVS kreeg van DoCoS vrijwel de gehele wedstrijd de ruimte om de wedstrijd in handen te nemen. Optisch had de thuisclub een duidelijk overwicht maar veel zoden zette dat niet aan de dijk. In de eerste helft was Verdoes, in de eerste minuut, dicht bij een doelpunt maar hij kopte naast. En na zes minuten leverde een beste aanval over de linkervleugel via Bekkering een kans op voor Kort, maar de bal uit zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor doelman Mitchel van Abswoude. Daarna controleerde DoCoS en moest UVS het hebben van afstandsschoten en enkele pogingen uit vrije trappen. Nog een keer, niet ver voor tijd, leek UVS een bres in de hechte DoCoS-defensie te slaan. Invaller Marcello Walcott, B-junior mocht van afstand uithalen. De B-junior die ooit in de F bij DoCoS begon, zag de bal via de vingertoppen van Van Abswoude en de paal terug in de handen van de DoCoS-doelman eindigen.

Briljante aanval

DoCoS speelde zelfbewust en georganiseerd. De aanvallen van DoCoS waren dan ook altijd dreigend. Voor rust was Oktay Gezici daarbij de sterkste man. UVS kreeg geen vat op de balvaste DoCoS-aanvaller. De beste mogelijkheden kwamen op naam van Tim Gonlag. Hij mocht tot twee keer toe koppen, maar vond de UVS-doelman op zijn weg. En Sven Ravensbergen leek een keer te ontsnappen, maar rondde wellicht te snel af.

(lees verder na de foto)

Tim Gonlag neemt het doel van UVS met een kopbal onder vuur (foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Het verschil tussen DoCoS en UVS werd in de 57e minuut getoond. Een prachtige aanval, ingeleid door Rowin Peet, via Simon Jouby, bracht de bal bij Nils Slingerland die er op de linkerkant van tussenging. De linkerspits gaf een uitstekende voorzet, een slim overstapje van spits Chris van Empel bracht de zojuist ingevallen Melvin van Gent in vrije positie. En met zijn eerste balcontact rondde Van Gent koeltjes af: 0-1. Een aanval uit het boekje, zie de beelden van echtevoetballers.nl

DoCoS liet een steeds meer tegen zichzelf voetballend UVS in de wedstrijd door geen tweede treffer te scoren, maar was daar wel dichtbij. Melvin van Gent schoot de bal na een weer een uitstekende aanval voorlangs het doel van de gastheren. Chris van Empel claimde een penalty en scoorde een prachtig doelpunt, maar dat werd afgekeurd omdat aangever Mitchel Klein hard onderuit was gehaald.

(lees verder na de foto)

Mitchel Klein wordt onderuit gehaald

Koploper

DoCoS blijft door de winst in de stadsderby bij UVS gedeeld koploper met Te Werve. De Rijswijkers staan op doelsaldo eerste na de 4-0 winst op Kethel Spaland. Bij de hekkensluiter uit Schiedam mag DoCoS komende zaterdag proberen in het spoor te blijven van Te Werve.

Karakteristieken UVS – DoCoS 0-1 (0-0) 57. Melvin van Gent 0-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet, Simon Jouby, Joshua Overvliet (55. Melvin van Gent), Sven Ravensbergen, Oktay Gezici (72. Roy Elkerbout), Chris van Empel en Nils Slingerland (88. Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq