DoCoS wint ook bij CWO, 3e winterstop in

DoCoS heeft ook de uitwedstrijd bij CWO in Vlaardingen gewonnen: 0-2. Debutant DoCoS gaat als derde de winterstop in met twee punten achterstand op titelfavoriet Te Werve.

Vlaardingen/Leiden, 10 december 2016 – DoCoS heeft de lastige uitwedstrijd bij CWO in Vlaardingen gewonnen. DoCoS scoorde zowel voor als na rust en boekte een terechte zege omdat DoCoS sterker was dan de Vlaardingers. DoCoS gaat als derde de winterstop in met twee punten achterstand op koploper en titelfavoriet Te Werve, op een punt van een andere titelkandidaat, RCL, en een punt voor kampioenskandidaat Valken ’68.

DoCoS boekte bij CWO in Vlaardingen een regelmatige overwinning. DoCoS was de sterkere ploeg die wanneer de aanval werd gezocht direct kansen kreeg om te scoren. Verdedigend liet DoCoS af en toe wat steekjes vallen, maar CWO miste het raffinement en de doortastendheid om daarvan te profiteren.

Dat er in Vlaardingen punten te halen waren, werd al snel duidelijk. DoCoS liet twee goede kansen, voor Chris van Empel en Sven Ravensbergen, onbenut alvorens de derde kans te verzilveren. Melvin van Gent speelde de bal naar Chris van Empel die de doelman ietsje te ver voor zijn doel zag staan, en met een slimme boogbal pech had dat de bal op de lat viel. De attent doorgelopen Melvin van Gent was ter plekke om koeltjes af te ronden: 0-1. De betere kansen bleven daarna voor DoCoS en CWO werd slechts sporadisch gevaarlijk.

DoCoS kwam goed uit de kleedkamer, en trok direct het initiatief naar zich toe. DoCoS was snel bij het verdubbelen van de voorsprong. Uit een mooie voorzet van Van Gent slaagde Van Empel noch Maaskant er in om de bal het goede zetje te geven. CWO kreeg daardoor wat moed maar doelman Mitchel van Abswoude kwam niet serieus in de problemen. Een prachtige treffer halverwege de tweede helft besliste het duel. Nils Slingerland zette zelf de aanval op, kaatste met Chris van Empel, nam de terugontvangen bal goed mee om vervolgens met een mooi schot de bal in de hoek te schieten: 0-2. CWO probeerde met wat wissels de bakens nog te verzetten, kreeg nog een uitstekende kopkans maar daar bleef het bij.

Debutant DoCoS als derde winterstop in

DoCoS, debutant in de 2e klasse, vindt zichzelf na de eerste seizoenshelft terug op de derde plaats. De achterstand op de koploper is slechts twee punten. Het kwartet aan kop bestaat behalve DoCoS (3e) uit drie clubs die aan het begin van het seizoen niet onder stoelen of banken staken dat het kampioenschap hun objectief is: Te Werve (1ste, twee punten meer dan DoCoS), RCL (2e, een punt meer) en Valken ’68 (4e, een punt minder). De doelstelling van DoCoS is om zich dit jaar te handhaven en van daaruit verder omhoog te kijken. Met een derde plaats de winterstop ingaan en de tweede seizoenshelft beginnen, is daarom boven verwachting.

De competitie wordt 28 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen Honselersdijk.

Karakteristieken CWO – DoCoS 0-2 (0-1). 11. Melvin van Gent 0-1, 61. Nils Slingerland 0-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet (74. Roy Elkerbout), Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (81. Daan Hoogbruin), Chris van Empel, Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq