DoCoS wint ruim na matige start

Na een matige eerste helft heeft DoCoS in de tweede helft op overtuigende wijze een ruime zege geboekt op NSV ’46: 4-1.

Leiden, 9 april 2016 – Koploper DoCoS blijft op titelkoers, maar vanzelf ging het niet tegen NSV ’46. DoCoS kwam op achterstand, had geluk dat het geen 0-2 werd maar won in de tweede helft op overtuigende wijze met 4-1. De voorsprong op nummer twee CVC Reeuwijk, de volgende tegenstander, blijft zeven punten met nog vier wedstrijden te spelen.

Twee goede aanvallende acties van Rowin Peet leken na een paar minuten de opmaat voor een goede eerste helft van DoCoS, maar niets was minder waar. Het tempo was te laag om de gasten van NSV ’46 uit het Noorden uit elkaar te spelen. Bovendien kwam DoCoS na dertien minuten ook nog op achterstand. NSV ging goed door bij een vermeend appel om een uit-bal, gaf een goede dieptepass, een prima voorzet en spits Jelle de Jong reageerde het snelste: 0-1.

DoCoS bleef in het zelfde tempo voetballen, kreeg kansen voor spits Chris van Empel, na voorzetten van Nils Slingerland en Sven Ravensbergen en een hoekschop van Melvin van Gent, maar het vizier stond nog niet scherp genoeg of er zat een NSV-speler tussen. Logischerwijs gingen beide teams daarom rusten met een 0-1 voorsprong in het voordeel van de gedisciplineerd verdedigende bezoekers uit het Noorden.

(Lees verder na de foto)

Bij de foto: DoCoS en NSV ’46 aan de aftrap voor hun 22e competitiewedstrijd

NSV mist, DoCoS schiet raak

Na rust kwam DoCoS fel uit de startblokken met Tim Gonlag als extra sterke man erbij maar de bezoekers kregen in de beginfase de beste kansen. Eerst schoot Michael van Koert de bal vanaf zo’n vijfentwintig rakelings over het doel van Mitchel van Abswoude. En na een klein kwartier leidde dezelfde Van Koert vanuit een vrije trap een prima actie in, waarbij hij de bal na een kaats terugkreeg en vrij voor Van Abswoude verscheen. Buiten bereik van de DoCoS-doelman schoot de NSV-middenvelder de bal voorlangs het doel.

Daar waar NSV een allerbeste mogelijkheid op 0-2 miste, lag de bal een minuut later aan de andere kant in het doel. Een aanval, opgezet over rechts, vervolgens verplaatst naar de linkervleugel leidde tot een voorzet van Nils Slingerland. Tim Gonlag leek in vrije positie de bal in te schieten, maar de NSV-doelman redde waarna de afvallende bal werd binnengelopen door Sven Ravensbergen: 1-1.

Toen was DoCoS los. Nog geen minuut later scoorde Gonlag, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. DoCoS speelde nu met veel tempo en variatie, met goede combinaties en voorzetten. Een tweede treffer kon niet uitblijven en was een erg fraaie. De bal kwam vanuit een voorzet van Nils Slingerland voor het doel waar Gonlag de bal terugkopte op Van Empel die op zijn beurt de bal aflegde voor de inlopende Melvin van Gent die de bal vanaf de rand van de zestienmeter in de korte hoek schoot: 2-1.

NSV ’46 probeerde nog wat terug te doen, ging op zoek naar de gelijkmaker maar zonder veel overtuiging. DoCoS werd niet bedreigd en liep vervolgens met snelle goede aanvallen uit naar een hogere score. Chris van Empel tekende op acrobatische wijze met de voet voor 3-1, maar dat doelpunt mocht Rowin Peet op zijn conto schrijven. De linksback stoomde met grote passen over de linkerflank door de NSV-defensie en leverde de bal precies op maat af bij de inlopende Van Empel.

De spits rondde ook een andere mooie aanval uitstekend af. Invaller Mitchel Klein werd door rechtsback Michael van Voorthuijzen op subtiele wijze de diepte ingestuurd. Vanaf de achterlijn legde Klein de bal prima terug waarna Van Empel koel afrondde: 4-1. De score had zelfs nog hoger kunnen en mogen zijn. Een kopbal van Klein had een beter lot verdiend. En uit een zoevend schot van invaller Erik van der Pot scheerde de bal rakelings naast het doel van de bezoekers.

CVC Reeuwijk naaste achtervolger

Koploper DoCoS mocht door de 4-1 zege drie punten aan het eigen totaal toevoegen. De voorsprong op de nummer twee blijft zeven punten, want in het duel der nummers twee won CVC Reeuwijk bij Kagia, in blessuretijd, met 1-2. Koudekerk volgt na de 6-0 zege op DWO als nummer drie op acht punten en Kagia staat vierde op tien punten.

Over twee weken, zaterdag 23 april, gaat DoCoS op bezoek bij CVC Reeuwijk, een echte topper dus tussen de nummer 1 en 2 van de 3e klasse A. Volgende week zaterdag is een inhaalweekend. DoCoS speelt dan voor de kwartfinale van de Koetshuis Cup tegen stadgenoot UVS, aanvang 17 uur bij DoCoS.

Karakteristieken DoCoS-NSV ’46 4-1 (0-1) 13. Jelle de Jong 0-1, 61. Sven Ravensbergen 1-1, 70. Melvin van Gent 2-1, 82. Chris van Empel 3-1, 84. Chris van Empel 4-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Arthur Schiebroek (46. Tim Gonlag), Sven Ravensbergen, Melvin Zweistra (61. Erik van der Pot), Melvin van Gent (77. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq