DoCoS wint spannende kwartfinale playoffs van Lugdunum

DoCoS heeft de kwartfinale van de playoffs tegen Lugdunum voor een nieuw seizoen in de tweede klasse overleefd met een 3-2 zege.

LEIDEN, 8 juni 2019 – DoCoS heeft de halve finale in de playoffs voor een ticket in de tweede klasse bereikt. Thuis tegen stadgenoot Lugdunum won DoCoS na een spannende verlenging het restant van het eerder gestaakte duel. Matchwinnaar werd Lars de Ridder door een fraai en slim genomen vrije trap.

DoCoS begon zaterdagmiddag tegen Lugdunum aan het tweede bedrijf van de kwartfinale in de playoffs met een voorsprong van 2-1 uit het dinsdag wegens een wolkbreuk gestaakte eerste bedrijf. Aanvallen voor een derde treffer of de voorsprong verdedigen in de nog 25 minuten te spelen tweede helft? Het leek voor bijna 300 toeschouwers uit te draaien op het eerste scenario toen Sven Ravensbergen na vier minuten al vrij voor doelman Jeffrey Loozen opdook. Helaas voor DoCoS werd de bal uit het schot van Ravensbergen door de Lugdunumdoelman tot hoekschop gekeerd.

Twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een bal van achteruit kwam bij Ozan Isitir in de rechterhoek van het strafschopgebied van DoCoS. Isitir zag dat doelman Mitchel van Abswoude zijn doel had verlaten en schoot de bal met een boog in het DoCoS-doel: 2-2.

De bezoekers probeerde daarna DoCoS vast te zetten, maar kwamen niet echt tot goede kansen in een wedstrijd waarin beide Leidse ploegen erg veel last hadden van de harde wind die dwars over het veld stond. DoCoS op zijn beurt kwam slecht sporadisch in de buurt van het doel van Loozen, maar kwam evenmin tot goede kansen. Brian Thong probeerde het vlak voor tijd nog met een schot van afstand, maar de bal ging ruim over het doel van Van Abswoude. Verlengen dus!

Verlenging

In de verlenging was de eerste en de beste kans op een derde treffer voor DoCoS. Luc Quellhorst kon er op de linkerkant van door en kwam goed voor het doel maar in de afwerking moest hij zijn meerdere erkennen in doelman Loozen. Lugdunum probeerde het spel van achteruit met de routiniers Tim de Cler en Bezzai op de te bouwen, maar DoCoS had in verdedigend opzicht onder leiding van Rowin Peet en Tim Gonlag de zaken behoorlijk voor elkaar.

Een goede aanvallende actie van aanvoerder Simon Jouby luidde wat naar achteraf bleek de beslissende treffer in. Lugdunum wist Jouby alleen ten koste van een overtreding te stoppen. Uit de toegekende vrije trap schoot Lars de Ridder de bal in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Loozen: 3-2.

In de tweede verlenging speelde Lugdunum alles-of-niets en schuwde daarbij in de slotfase geen enkel middel maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. DoCoS op zijn beurt kreeg mogelijkheden om met snelheid en uithoudingsvermogen de Lugdunumdefensie te verrassen, maar kwam niet tot doelrijpe kansen. Een allerlaatste poging van Lugdunum werd door doelman Van Abswoude gekeerd, maar bovendien had de scheidsrechter al afgefloten voor verbaal protesteren van de bezoekers.

Halve finale

DoCoS kwalificeert zich door de zege op Lugdunum voor de halve finale van de nacompetitie voor een ticket in de tweede klasse. De halve finale is dinsdag in Waddinxveen bij Be Fair, dat voor Lugdunum als tweede eindigde in de derde klasse en vorige zaterdag in zijn kwartfinale met 4-1 won van Schipluiden. De winnaar van de halve finale tussen Be Fair en DoCoS speelt zaterdag 15 juni op neutraal terrein tegen VVSB. De Noordwijkerhoutse derde klasser won vandaag met 1-2 in de slotfase van derdeklasser Lyra, dat vorige week zaterdag met 1-4 won bij Sportclub Monster dat daardoor naar de derde klasse is gedegradeerd.

De aanvang van de halve finale Be Fair-DoCoS is dinsdag 11 juni, 20 uur, Sportpark ’t Suyt, Toernooiweg 101 in Waddinxveen.

Karakteristieken

DoCoS- Lugdunum 3-2 na verlenging. Dinsdag 4 juni 2-1 (2-1), gestaakt in 65e minuut vanwege onweer. 24. Ozan Isitir 0-1, 37. Lars de Ridder (penalty) 1-1, 42. Lars de Ridder. 65. Gestaakt. Zaterdag 8 juni restant: 71. Ozan Isitir 2-2, 101. Lars de Ridder 3-2.

Opstelling dinsdag 4 juni 2019: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Joshua Overvliet, Shairon Mhanni, Mitchel Klein (60. Luc Quellhorst), Sven Ravensbergen, Lars de Ridder, Chris van Empel.

Opstelling zaterdag 8 juni 2019:Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Luc Quellhorst, Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq