DoCoS wint tegen Van Nispen en is gedeeld koploper!

DoCoS heeft het thuisduel – zonder publiek vanwege corona – tegen Van Nispen zegevierend afgesloten: 1-0.

LEIDEN, 3 oktober 2020 – DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen Van Nispen met 1-0 gewonnen. Matchwinnaar van het duel dat vanwege de coronaregels zonder publiek moest worden gespeeld, was Tygo Groen die in de 34e minuut raak schoot uit een voorzet van Deniz Poelsma. De bezoekers hadden na rust de beste kansen op de gelijkmaker maar kwamen niet verder dan de paal.

DoCoS is door het gelijkspel van SVC ’08 bij Kagia (4-4) medekoploper na drie speelronden in een stand die wordt vertekend omdat een aantal ploegen, waaronder RCL dat twee keer won, door de corona-afgelastingen nog wedstrijden moeten inhalen.

DoCoS begon het thuisduel tegen Van Nispen zonder publiek. Het was niet zo dat vanwege Leidens Ontzet alle Leidenaren in de stad waren, want ook die festiviteiten waren vanwege de verscherpte coronamaatregelen afgelast. Op de tribune zaten aan beide kanten slechts enkele geblesseerde selectiespelers en dat was het dan. Rondom het veld geen toeschouwers, als gevolg van de strengere coronamaatregelen, waardoor beide teams op een sfeerloos hoofdveld aan de slag gingen. Zowel DoCoS als Van Nispen maakten er geen sfeerloze wedstrijd van. Integendeel, er werd van beide kanten volop gestreden voor de bal en voor een goed resultaat.

Balcontrole

De openingsfase was voor de bezoekers uit De Zilk. DoCoS kreeg aanvankelijk geen vat op de switchende aanvallers van de bezoekers. Warmenhoven had twee goede mogelijkheden maar wist deze niet te verzilveren. Het wilde niet zeggen dat DoCoS niets te vertellen had. Vooral als Mike Filippo, terug van een blessure, aan de bal was, werd het gevaarlijk. Met zijn balcontrole en spelinzicht leverde hij enkele fraaie voorzetten af die helaas geen resultaat opleverden maar DoCoS wel duidelijk maakten dat er kansen waren tegen deze Van Nispendefensie. In een fase dat DoCoS het spel steeds meer bepaalde, kreeg Van Nispen nog een goede kans maar de bal uit de vrije trap van Koemans werd door doelman Joris van Harmelen gepakt. Kort daarna was het aan de andere kant raak. Deniz Poelmans legde op de linkerflank zijn tegenstander in de luren met een knappe passeeractie en gaf de bal hard en laag voor. Daar was Tygo Groen het meest alert en, bij de tweede paal, schoot de jongeling de bal op knappe wijze in de rechterhoek: 1-0, tevens de ruststand.

Stromende regen

De tweede helft werd gespeeld onder stromende regenval. Dat maakte het spel er niet beter op, maar de inzet aan beide kanten, zeker die aan DoCoS-zijde, was hartverwarmend. DoCoS kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar de laatste afronding ontbrak. De beste kansen in de tweede helft waren voor Van Nispen. Echter, de bezoekers wisten of niet te profiteren in chaotische situaties, of hadden het vizier niet scherp genoeg staan (Manuputty schoot de bal in een snelle counter op de paal), of schrokken van de grote kans (Stavleu die vlak voor tijd de bal in vrije positie rechtdoor in handen van doelman Joris van Harmelen schoot). De beste kans voor DoCoS was in de absolute slotfase, maar in een uitbraak koos Mike Filippo voor samenspel in plaats van eigen succes. Daardoor bleef de blessuretiijd ongemeen spannend maar mocht DoCoS na het laatste fluitsignaal de armen zegevierend in de lucht steken.

Medekoploper

DoCoS is na de winst op Van Nispen en het gelijkspel van SVC ’08 (4-4) bij Kagia medekoploper met 7 punten uit drie wedstrijden. SVC ’08 staat eerste op doelsaldo, terwijl DoCoS tweede staat. De stand op de ranglijst is vertekend omdat diverse teams een achterstand hebben door het schrappen van wedstrijden vanwege coronagevallen in hun selectie. Zo kan RCL, wanneer het dinsdag de uitgestelde wedstrijd bij Van Nispen wint, enig koploper worden met de volle buit uit drie duels. RCL staat na de 1-0 zege tegen titelfavoriet DSO derde met 6 uit 2.

DoCoS vervolgt de competitie komende zaterdag met de stadsderby bij UVS. De blauwwitten boekten zaterdag hun eerste zege (1-5) bij Westlandia en staan op de vijfde plaats met drie punten achterstand op DoCoS. De Leidse stadsderby zal vanwege de coronamaatregelen zonder publiek worden gespeeld.

Karakteristieken

DoCoS-Van Nispen 1-0 (1-0). 34. Tygo Groen 1-0

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Iljes Amine (58. Chris van Empel), Deniz Poelsma, Simon Joubij, Dylan VIctory, Tygo Groen, Mike Filippo, Mitchel Klein, Roy Elkerbout (Martijn Guijt).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq