DoCoS wint topper bij Kagia en herovert koppositie

DoCoS is opnieuw koploper na de verdiende 1-2 zege op en bij nummer 1, Kagia.

LISSERBROEK, 13 februari 2016 – DoCoS heeft de topper in de 3e klasse A tegen en bij koploper Kagia verdiend gewonnen. DoCoS wordt daardoor opnieuw koploper. DoCoS heeft de tweede periodetitel zo goed als op zak. Matchwinnaar werd spits Chris van Empel die beide Leidse doelpunten binnenschoot.

Bij de foto: Matchwinnaar Chris van Empel, tevreden na zege op Kagia.

DoCoS en Kagia begonnen op het harde kunstgrasveld in Lisserbroek voor veel toeschouwers, die de koude wind trotseerden, als twee kemphanen die elkaar geen centimeter wilden toegeven. De eerste twintig minuten had DoCoS licht de overhand maar speelde de strijd zich vooral af tussen de beide strafschopgebieden. Combinerend probeerden de twee ploegen met inzet en strijdlust en voetbalgogme elkaar te verschalken en in het strafschopgebied van de tegenstander te komen.

Kansen over en weer

Pas in de 19e minuut lukte dat voor het eerst toen Lambo van Kagia de bal met een inzwaaier voor het doel plaatste waar de lange spits Ligtenberg de bal, gelukkig voor DoCoS, net miste. Het luidde een fase van mogelijkheden in voor beide teams. Nils Slingerland zette Melvin van Gent en Sven Ravensbergen vrij voor doel waarna Ravensbergen de bal in handen van de Kagia-doelman schoot. Kagia-middenvelder Imanse probeerde het daarna met een boogbal die een gemakkelijke prooi werd voor Mitchel van Abswoude. DoCoS reageerde met een vrije trap van Zweinstra waaruit Chris van Empel de bal kon inkoppen maar helaas niet de goede richting mee kon geven. Daarna kwam Kagia twee keer goed door: Ligtenberg kwam vrij voor doelman Mitchel van Abswoude, die goed bleef staan, zodat hij de ingeschoten bal van de Kagia-spits keurig wist te pareren. En nog geen minuut later combineerde Kagia in de zestien door de DoCoS-defensie en kreeg Ligtenberg de kans om te schieten, maar hij had zijn vizier niet scherp afgesteld: de bal ging over. Direct daarop liet DoCoS hoe het wel moest. Slingerland ging er in sneltreinvaart van door aan de linkerkant, hield in en versnelde nog een keer, gaf de bal fraai voor waarna spits Chris van Empel de bal uitstekend in de verste hoek plaatste: 0-1. Het werd even stil op de Lisserbroeker-tribune, maar in de slotfase ging de thuisploeg met succes op zoek naar de gelijkmaker. Eerst schoot Sluymer vanaf rechts de bal prima in, maar DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude redde uitstekend. Een aanval over links betekende op slag van rust de gelijkmaker, want na over en weer mistasten, lag de bal ineens voor de voeten van Alain van Kesteren die dat buitenkansje verzilverde: 1-1.

Sterk uit de kleedkamer

DoCoS kwam uitstekend uit de kleedkamer. Fel en met overtuiging ging DoCoS na rust op zoek naar de gelijkmaker. Kagia werd teruggedrongen op eigen helft en had geluk dat na een prima voorzet van Michael van Voorthuizen de bal door Sven Ravensbergen net niet goed geraakt kon worden. Een paar minuten later ontregelde Joshua Overvliet met een prima aanvallende actie de defensie van de thuisploeg, de bal kwam bij de naar rechts uitgeweken Ravensbergen die een uitstekende voorzet gaf. Chris van Empel was alert en schoot de bal uitstekend in: 1-2.

Kagia probeerde de bakens te verzetten, maar kwam niet verder dan een enkel afstandsschot en mocht zich in de handen knijpen dat DoCoS niet verder uitliep. Sven Ravensbergen werd door Chris van Empel in vrije positie gebracht, maar de bal ging tegen de Lisserbroeker keeper. Uit een prima voorzet vanaf links door Melvin van Gent scheelde het niets of Danny Maaskant en Rico Bouwmans scoorden en in de slotfase kwam invaller Zoey de Jong nog in vrije positie maar ook toen redde de doelman van Kagia.

Verdedigend had DoCoS weinig te duchten van Kagia. De gasten mochten komen, en bestookten de DoCoS-verdediging vooral met lange, hoge ballen. Een keer werd de zege van DoCoS bedreigd toen Lambo de bal uit een vrije trap op de lat schoot, maar dat kwam ook omdat doelman Mitchel van Abswoude de bal met de vingertoppen nog net een stukje had weten te raken. De daaropvolgende hoekschop kon DoCoS niet verontrusten zodat de zege op basis van de tweede helft volledig verdiend naar Leiden ging.

Terug op koppositie

DoCoS herovert door de winst bij koploper Kagia de koppositie. Kagia volgt op een punt en derde is Koudekerk dat bij Lugdunum won. BSC ’68, winnaar van de eerste periodetitel volgt op vijf punten, na het gelijke spel thuis tegen Hazerswoudse Boys. In Hazerswoude kan DoCoS volgende week de tweede periode winnen. Een gelijkspel volstaat en zelfs bij verlies kan DoCoS de tweede periode winnen: als DoCoS met 0-1 verliest, moet Kagia tegelijkertijd met 0-6 winnen bij Floreant om alsnog de periodetitel van DoCoS af te snoepen. DoCoS is in de tweede periode namelijk koploper met drie punten voorsprong op Kagia en een positief doelsaldo ten opzichte van Kagia van +6.

Karakteristieken Kagia – DoCoS 1-2 (1-1) 35. Chris van Empel 0-1, 45. Alain van Kesteren 1-1, 50. Chris van Empel 1-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Melvin Zweinstra, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (88. Zoey de Jong), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq