DoCoS zoekt mensen om een  team te starten voor spelers met een Autisme Spectrum Stoornis.

Docos wil komend seizoen voetbaltrainingen gaan organiseren voor jongeren van 12 jaar t/m 18 jaar die extra begeleiding nodig hebben bij het sporten omdat ze een ‘Autisme Spectrum Stoornis’ hebben.

Bewegen is gezond voor iedereen, soms is het echter lastig om een passende sport te vinden of om de sport vol te houden. Daarom biedt Docos deze mogelijkheid aan. Het belangrijkste van de training is dat de jongeren in een prettige sfeer en veilige omgeving onbezorgd kunnen bewegen, ieder op zijn of haar eigen niveau. Het is een plek waar de jongeren samen kunnen sporten onder deskundige begeleiding. DoCoS wil zo’n plek gaan bieden.

Op termijn zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen aan de officiële ‘ASS’ competitie van de KNVB voor deze doelgroep.

Iets voor jou?

We zijn op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die dit initiatief op willen pakken en deze trainingen willen gaan mede-organiseren. Ben je enthousiaste voetballiefhebber, heb je affiniteit met de doelgroep, ben je duidelijk in je communicatie en kun je goed samenwerken? Of ken je mensen die dit zijn? Dan zijn we op zoek naar jou en hen.

Uiteraard zullen we je goed begeleiden en inwerken. Wij staan in nauw contact met de KNVB en een aantal scholen en andere voetbalverenigingen in de buurt die ons willen steunen en helpen dit op te starten. Tevens worden we ondersteund door stichting VTV vanuit de gemeente. Zie www.stichtingvtv.nl.

Wil je meer informatie en/of jezelf opgeven?

Mail dan gerust naar Marco Eggenkamp via .

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq