Drie jubilarissen gehuldigd voor winterbbq

Drie jubilarissen, Jos van Meegen, Rinus Gravekamp en Dick van Paridon, zijn zaterdag gehuldigd voor de start van de winterbbq.

LEIDEN, 11 februari 2018 – Jos van Meegen, Rinus Gravekamp en Dick van Paridon zijn zaterdagavond als jubilarissen gehuldigd, voorafgaand aan de winterbbq, door voorzitter Jasper van Marwijk. Het drietal is samen goed voor 146 jaar lidmaatschap van DoCoS, en speelden allemaal in het eerste elftal van DoCoS. Van Paridon, 56 jaar lid, riep na zijn huldiging de aanwezige leden op er voor te zorgen dat DoCoS minstens 150 jaar oud wordt.

Voorzitter Jasper van Marwijk huldigde Jos van Meegen als eerste van het trio jubilarissen. Jos van Meegen is 40 jaar lid van DoCoS. Hij begon als jong jochie zijn voetballoopbaan bij DoCoS. Hij haalde het eerste elftal in de jaren ’90, had geen vaste plek maar was overal inzetbaar waar brandjes geblust moesten worden en was daarom een meer dan waardevolle kracht in het vaandelteam van DoCoS. Jos was ook jarenlang actief als jeugdtrainer, vanaf het moment dat zijn zoon Tijn van Meegen als pupil begon met voetbal. Tijn speelt inmiddels in het eerste elftal. Jos zelf is ook nog altijd voetballend actief, op zondag in het vierde elftal. Zijn ambitie is om te blijven voetballen op weg naar zijn gouden jubileum.

Zestiger Rinus Gravekamp werd door voorzitter Jasper van Marwijk gehuldigd vanwege zijn vijftig jaren lidmaatschap van DoCoS. Ook Gravekamp haalde het eerste elftal en was daarin een verdienstelijke verdediger. Ook was Gravekamp tientallen jaren jeugdtrainer en trainer van het tweede team van DoCoS. De kers op zijn trainersloopbaan was het trainerschap, samen met Joop Lankhaar, van het eerste zaterdagelftal dat in 2011 met prestatievoetbal begon in de vierde klasse en in 2013 kampioen werd.

Dick van Paridon werd ook gehuldigd omdat hij al meer dan 50 jaar lid is. Van Paridon is 56 jaar lid. Had dus al eerder moeten worden gehuldigd, maar de ledenadministratie van DoCoS raakte door brand verloren en in 2016 besloot het bestuur om de administratie op orde te brengen zodat er weer jaarlijks jubilarissen gehuldigd kunnen worden. Het bestuur is daarom blij dat ook Dick van Paridon in de bloemen gezet kon worden. Van Paridon speelde in het eerste elftal van DoCoS, eerst als aanvaller en later als rechtsback. Daarnaast was Van Paridon later ook tegelijkertijd actief bij ASC. Dick van Paridon is nog altijd actief op zondag en verzorgt daar de bestuurlijke teamontvangst. Na de ontvangst van de gouden speld en bloemen uit handen van voorzitter Jasper van Marwijk riep hij de tientallen aanwezige leden op om er voor te zorgen dat DoCoS, nu 82 jaar oud, tot in lengte van jaren blijft bestaan. De drie jubilarissen zijn samen 146 jaar lid. “Het zou mooi zijn als DoCoS minstens 150 jaar oud wordt”.

Voorzitter Jasper van Marwijk sprak namens het bestuur zijn dank uit voor de inzet van de jubilarissen voor DoCoS.

Bij de foto: voorzitter Jasper van Marwijk met de drie jubilarissen Dick van Paridon, Rinus Gravekamp en Jos van Meegen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq