Edwin Vurens nieuwe trainer DoCoS

Met ingang van het seizoen 2022-2023 wordt Edwin Vurens de nieuwe hoofdtrainer van DoCoS.

LEIDEN, 25 januari 2022 – Edwin Vurens (53) wordt de nieuwe hoofdtrainer van DoCoS. Vurens volgt met ingang van het seizoen 2022-2023 Dennis Olman op. Edwin Vurens, voormalig profvoetballer en 1-malig Oranje-international, is werkzaam als hoofdtrainer van Oliveo en was succesvol trainer van hoofdklasser ARC uit Alphen aan den Rijn en VELO in Wateringen.

De technische commissie van DoCoS verwacht met Edwin Vurens een trainer te hebben gevonden die past bij de ambities van de club. DoCoS, dat met het vaandelteam uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, wil naar de hoofdklasse. “Edwin Vurens is een trainer met een enorme staat van dienst als voetballer en met ruime ervaring als trainer in de regio. Hij is de juiste man om DoCoS verder te helpen de ambitie van de club richting de hoofdklasse na te streven. Wij verwachten in hem ook een persoon die een goede match kan vormen met de spelersgroep”, aldus Jos van Meegen namens de technische commissie.

Profloopbaan

Edwin Vurens begon met voetballen bij Stompwijkse Boys in zijn geboorteplaats Stompwijk en ging daarna naar RKAVV in Leidschendam. De talentvolle aanvaller debuteerde in het profvoetbal bij Sparta in Rotterdam en speelde ook voor twee andere eredivisieclubs: FC Twente en Roda JC. Bovendien voetbalde Vurens in het buitenland, bij de Zwitserse clubs Sankt Gallen en FC Servette. Vurens won in zijn profloopbaan de KNVB-beker (Roda JC, 1997), het landskampioenschap van Zwitserland (Servette, 1999) en de beker van Zwitserland (Servette, 2001).

Oranje

Edwin Vurens speelde één interland in het Nederlands Elftal. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink speelde Vurens op 22 februari 1995 zijn eerste en enige interland: hij debuteerde met een basisplaats in een met 0-1 verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal.

DoCoS had eerder al een trainer met Oranje-ervaring: Joop Lankhaar, ook 1-malig international, was trainer van DoCoS in de periode 2011-2013.

Trainersloopbaan

Na zijn profloopbaan speelde Edwin Vurens nog een seizoen (2002-2003) bij 1e klasser RKAVV. Daarna werd hij trainer. Vurens begon bij FC Zoetermeer, was daarna trainer bij toenmalig hoofdklasser VUC in Den Haag, hoofdklasser ARC in Alphen aan den Rijn (waarmee hij in zijn debuutseizoen 2009-2010 direct promoveerde naar de topklasse), VELO in Wateringen (dat hij behoedde voor degradatie uit de 1e klasse zondag, en waarmee hij promoveerde van de vierde naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal). In de twee coronavoetbalseizoenen sinds 2020 is hij hoofdtrainer van vierdeklasser Oliveo in Pijnacker.

Opvolger

Edwin Vurens wordt de vijfde hoofdtrainer van DoCoS sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal. DoCoS begon in 2011 met Joop Lankhaar die in 2013 DoCoS naar de titel in de vierde klasse leidde, daarna volgde Nico van der Salm die DoCoS in 2016 naar het kampioenschap in de derde klasse leidde, Ron de Roode en de huidige hoofdtrainer Dennis Olman die na drie seizoenen komende zomer vertrekt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq