Edwin Vurens per direct weg als hoofdtrainer DoCoS

LEIDEN – DoCoS en trainer Edwin Vurens gaan uit elkaar. Het bestuur van DoCoS heeft dit besluit donderdag kenbaar gemaakt. Vurens was bezig aan zijn tweede seizoen bij DoCoS, dat na de degradatie uit de tweede klasse voorlaatste staat in de derde klasse.  

DoCoS beleefde een moeizame start van de competitie in de derde klasse. Met een steeds wisselende samenstelling en de topscorer van vorig seizoen lang uit de roulatie, kreeg het team het niet voor elkaar om punten te halen. Na de zege tegen ESTO drie weken geleden leek DoCoS het lek boven te hebben, maar er volgden twee teleurstellende nederlagen tegen naaste concurrenten Altior en RVC ’33. DoCoS staat daardoor dertiende, op een directe degradatieplaats naar de vierde klasse. Bovendien haalde DoCoS uit elf wedstrijden slechts zeven punten.

Degradatie

Onder leiding van Vurens liep DoCoS afgelopen seizoen ternauwernood klassebehoud in de tweede klasse mis; pas in de finale van de nacompetitie verloor DoCoS het tweedeklasserschap.

2022

Edwin Vurens volgde in de zomer van 2022 Dennis Olman op als hoofdtrainer van DoCoS. De voormalige profvoetballer en eenmalig Oranje-international was afkomstig van Oliveo, waarmee hij kampioen werd, en succesvol trainer van hoofdklasser ARC en VELO.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq