Eerste thuiswedstrijd: derby tegen Lugdunum met Tim de Cler

DoCoS start voor eigen publiek met derby tegen stadgenoot Lugdunum.

Leiden, 8 september 2015 – De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen is voor DoCoS gelijk een bijzondere: de derby tegen de stadgenoten van Lugdunum. De groenwitten uit de Kikkerpolder zijn na een jaar afwezigheid terug in de 3e klasse. Opvallendste speler, voormalig Oranje-international Tim de Cler.

DoCoS staat voor de uitdaging in zijn eerste thuiswedstrijd de eerste overwinning te pakken om zo weer aan te sluiten bij de goede resultaten in de bekercompetitie (drie keer winst). De seizoensopening bij BSC ’68 afgelopen zaterdag kende voor DoCoS twee gezichten: een goede eerste en een mindere tweede helft met als resultaat een punt. Voor eigen publiek wordt er natuurlijk op meer gehoopt, al is de afloop in een derby altijd ongewist. Twee seizoenen geleden speelde beide teams de openingswedstrijd van de competitie op het veld van Lugdunum: eindstand 1-1. Voor eigen publiek won DoCoS de return tegen Lugdunum met 6-1.

Of de kansen op een goed resultaat groot zijn, wordt ook bepaald door de tegenstander. Hoe sterk het huidige Lugdunum is, is nog onduidelijk. De openingswedstrijd van de groenwitten, afgelopen zaterdag, tegen Kagia werd afgelast. Het bezoek aan DoCoS is voor Lugdunum daarmee de openingswedstrijd van het seizoen.

Tim de Cler

De bekendste speler bij Lugdunum is de 36-jarige Tim de Cler. Hij speelde in 16 seizoenen als profvoetballer 361 competitiewedstrijden. De Cler speelde 17 interlands voor het Nederlands Elftal. Voorwaar een loopbaan waar een Leidse voetballer trots op mag zijn.

De Cler begon bij Ajax, kende een hele mooie periode bij AZ om daarna te belanden bij zijn lievelingsclub Feijenoord. De Cler sloot zijn profvoetballoopbaan af bij AEK Larnaca op Cyprus om twee jaar geleden in de vierde klasse te gaan ballen bij het eerste elftal van Leidsche Boys, dat onder leiding stond van zijn broer Henk de Cler. De poging om te promoveren mislukte, het grootste deel van het team met trainer en speler De Cler verhuisde vervolgens terug naar Lugdunum, dat in 2014 uit de 3e klasse was gedegradeerd. De titel werd afgelopen voorjaar net gemist, ten gunste van Hazerswoudse Boys. Maar in de nacompetitie realiseerde Lugdunum promotie en daarmee terugkeer in de 3e klasse.

Een andere bekende van DoCoS bij Lugdunum is doelman Kevin Wassenaar. Hij was enkele jaren jeugdtrainer en keeperstrainer bij de selectie van DoCoS.

Live muziek na afloop

De stadsderby DoCoS-Lugdunum begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Na afloop is er volop gelegenheid om na te babbelen in de kantine van DoCoS waar Danny Plezier voor live muziek zorgt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq