Eerste thuiszege energiek DoCoS

LEIDEN – DoCoS heeft zijn eerste thuiszege te pakken. Twee maanden na de start van de competitie won een energiek spelend DoCoS met 2-1 van het vorig seizoen ook uit de tweede klasse gedegradeerde ESTO: 2-1.

DoCoS stond zaterdag voor de zware opgave om na de teleurstellende nederlaag in de stadsderby bij Lugdunum eindelijk voor eigen publiek de winst te pakken. Om weg te komen van de directe degradatieplekken moest DoCoS gaan winnen. Er moest daarom gewonnen worden van de bezoekers uit Bodegraven in de wetenschap dat DoCoS vorig seizoen een niveau hoger – in de tweede klasse – twee keer vrij kansloos had verloren van ESTO.

Gedeelde nummer twee

De bezoekers bivakkeerden vorig jaar het hele seizoen in de top van de tweede klasse maar gaven in de slotfase niet thuis, kwamen op de laatste speeldag op de negende plek uit en dat betekende nacompetitie om behoud en dat ging mis. ESTO begon wisselvallig maar vonden zich voor aanvang van het duel bij DoCoS terug op een gedeelde tweede plaats.

Matchwinnaar

DoCoS kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Uit een voorzet van Martijn Guijt scoorde Chris van Empel door de bal met een knappe duikkopbal in het doel te koppen: 1-1. Vlak voor rust moest DoCoS de gelijkmaker incasseren. Pim de Visser kreeg vrije doorgang en bracht de stand in evenwicht. In de tweede helft trok een energiek spelend DoCoS de overwinning naar zich toe. Matchwinnaar werd Martijn Guijt die met een zogeheten droog schot van de bal, vanaf de rand van de zestien, DoCoS op voorsprong zette. DoCoS, dat liet zien qua spel te laag op de ranglijst te staan, trok die voorsprong over de streep en pakte drie belangrijke punten.

Directe degradatie

DoCoS staat door de overwinning op ESTO nog altijd op de dertiende plek, een plaats die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent, maar staat inmiddels in punten gelijk met RVC ’33 dat met 4-0 bij de nieuwe koploper DES verloor. De afstand van DoCoS tot de veilige negende plaats (Zwammerdam dat van Altior) verloor, is gekrompen van zeven naar vijf punten. Komende zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij Altior, dat door de 1-3 zege bij Zwammerdam naar de tiende plaats klom en dat drie punten meer heeft dan DoCoS. Aftrap in Langeraar om half drie.

Amateurvoetbal

Voor een uitgebreid verslag, zie de website van Leiden Amateurvoetbal. 

Karakteristieken

DoCoS – ESTO 2-1 (1-1). 20’ 1-0. Chris van Empel, 42’ 1-1. Pim de Visser, 77’ 2-1. Martijn Guijt.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Kenneth Maaskant, Pieter Maat, Michael van Voorthuizen, Johan van Schie (46. Mitchel Klein), Jesse Dingjan, Mike Flippo, Mark Kaptein (70. Max Arnoldus), Lars de Ridder, Chris van Empel (86. Yori Mittelmeijer), Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq