Felicitaties voor promotie DoCoS A1 en B1

DoCoS A1 en DoCoS B1 promoveren naar de 1e klasse. Zij volgen daarmee het voorbeeld van kampioen DoCoS C1. DoCoS speelt daardoor komend seizoen met A1, B1 en C1 in de 1e klasse. Spelers en begeleiding van DoCoS A1 en B1 van harte gefeliciteerd.

LEIDEN, 26 mei 2016 – DoCoS A1 en DoCoS B1 promoveren naar de 1e klasse. Daarmee komt DoCoS volgend seizoen met A1, B1 en C1 uit in de 1e klasse van het jeugdvoetbal. DoCoS C1 werd kampioen en promoveerde daarmee automatisch. DoCoS A1 en B1 werden beiden tweede in hun promotieklasse, maar promoveren omdat de kampioenen met dispensatiespelers de eerste plaats behaalden.

Het wedstrijdsecretariaat van DoCoS heeft vandaag bericht gekregen van de KNVB dat DoCoS A1 en DoCoS B1 promoveren. Daarmee heeft DoCoS de officiele bevestiging dat deze twee teams volgend seizoen in de 1e klasse van het jeugdvoetbal uitkomen.

DoCoS A1 en DoCoS B1 danken hun promotie aan het bereiken van de tweede plaats in hun competitie. Zowel DoCoS A1 als DoCoS B1 moest aan de nummer een en kampioen in hun klasse voorrang geven, maar omdat die teams (Rijnvogels A1 en SJZ B1) met dispensatiespelers (dus te oude spelers) speelden, verspelen zij daarmee het recht op automatische promotie.

DoCoS B1 stelde de tweede plaats afgelopen zaterdag veilig door het uitduel bij SJZ B1 – waar nog vijf minuten moesten worden gespeeld – met 2-2 af te sluiten. SJZ werd door dat resultaat kampioen en DoCoS B1 kwam daardoor definitief op de tweede plaats in de eindstand van de promotieklasse voor de B-jeugd. Spelers en begeleiding werden na afloop van dat duel voor hun mooie seizoen in de bloemetjes gezet.

(lees verder na de foto)

DoCoS A1 speelde op 30 april zijn laatste competitiewedstrijd die met 8-1 werd gewonnen bij Lisse A2. Daarna was het afwachten of Blauw Zwart A1 dan wel ASC A1 in de resterende wedstrijden DoCoS A1 nog zouden achterhalen of passeren. Alles kwam aan op de derby tussen UDO en ASC op 17 mei. ASC won slechts met 3-1 waardoor de Oegstgeester ploeg in punten gelijk kwam maar DoCoS op basis van een beter doelsaldo (6 doelpunten meer in de plus) op de tweede plaats is geeindigd. DoCoS A1 dankte dat goede doelsaldo vooral aan de aanvalskracht: maar liefst 81 doelpunten maakte DoCoS A1 in zestien wedstrijden. Kampioen in de A-junioren 2e klasse promotie is Rijnvogels A1, dat de promotie misloopt omdat er dispensatiespelers hebben meegespeeld.

Huldiging op 18 juni

De promotie van DoCoS A1 en DoCoS B1 wordt door DoCoS beschouwd als een kampioenschap van deze twee teams. Zij worden daarom samen met de tien kampioenen van DoCoS gehuldigd op zaterdag 18 juni bij DoCoS. DoCoS huldigt dan tien kampioenen: DoCoS 1, DoCoS Zondag 2, DoCoS A3, DoCoS MB1, DoCoS C1, DoCoS D1, DoCoS D4, DoCoS E1, DoCoS E3 en DoCoS F8. Ook wordt dan de top-3 van de Brevini Cup en de Brevinibokaal Jeugd uitgereikt en worden mogelijke bekerwinnaars gehuldigd: DoCoS MB1 speelt op 28 mei de KNVB-bekerfinale en DoCoS B1, C1 en D1 strijden op zondag 29 mei om de NKS-beker.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq