Gelijkspel en nummer 1

DoCoS heeft in het thuisduel tegen CVC Reeuwijk genoegen moeten nemen met een gelijkspel (1-1), maar eindigt de eerste seizoenshelft toch als nummer 1.

LEIDEN, 12 december 2015 – DoCoS leek in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op winst af te gaan, maar drie minuten voor tijd scoorde CVC Reeuwijk de gelijkmaker: 1-1. Door het verlies van medekoploper Koudekerk (thuis tegen BSC ’68) sluit DoCoS, op doelsaldo, de eerste seizoenshelft als nummer 1 af en als gedeeld koploper met Kagia en BSC ’68, allen met 28 punten uit 13 wedstrijden.

DoCoS begon mat aan de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. De roodwitten lieten zich terug drukken, stonden toe dat de gasten uit Reeuwijk vanaf het begin het initiatief hadden en slaagden er niet in om de bakens echt te verzetten. Zo ontwikkelde zich een wedstrijd waarin CVC Reeuwijk de bovenliggende partij was die vooral met de lengte in zijn ploeg en door zijn felheid veel duels wist te winnen.

De beste mogelijkheden in de eerste helft waren ook voor CVC Reeuwijk. Zo mochten de gasten enkele keren van afstand op het DoCoS-doel schieten, ontstonden er diverse hachelijke situaties, na hoekschoppen en voorzetten, voor het DoCoS-doel. Een keer leek CVC daaruit te scoren maar toen redde Michael van Voorthuizen op het nippertje. DoCoS stelde daar aanvallend niet heel veel tegenover. De beste mogelijkheid was een vrije trap van Melvin van Gent; de bal ging via de muur in de handen van de CVC-doelman.

Goede hervatting

DoCoS begon de tweede helft feller en scherper. CVC Reeuwijk zag zich gedwongen naar de noodrem te grijpen om Sven Ravensbergen en Chris van Empel af te stoppen. Uit de toegekende vrije trap schoot Melvin Zweinstra de bal fraai over de muur en met zoveel effect dat de CVC-doelman de bal losliet. In de rebound bleek uiteindelijk de ingelopen Chris van Empel het meest alert: 1-0.

De domper op die goede start was een vervelende blessure voor aanvoerder Tim Gonlag, na een ongelukkige botsing. Gonlag kon aanvankelijk hinkend verder, en dat gaf de gasten moed. Toch was er eerst nog een hele beste mogelijkheid voor DoCoS om een tweede keer te scoren. Uit een verre uittrap van doelman Mitchel van Abswoude kwam de bal via Nils Slingerland voor de voeten van de doorgelopen Erik van der Pot. CVC-verdediger Van den Heuvel voorkwam met een knappe sliding in het strafschopgebied dat Van der Pot kon scoren.

CVC ging met nog meer energie op zoek naar de gelijkmaker. Met lange ballen werd de DoCoS-defensie belegerd, en een keer verrast. De CVC-spits – en aanvoerder Norbert van Keulen ging alleen op het DoCoS-doel af maar werd gestuit door doelman Van Abswoude. Volgens CVC ten onrechte, volgens de prima leidende scheidsrechter was er niets onreglementairs gebeurd. Af en toe zag het er penibel uit maar echt uitgespeelde kansen waren spaarzaam. DoCoS was op zijn beurt nog het gevaarlijkst met een schot van afstand van Rob van Noort, waarbij de bal via de vingertoppen van de CVC-goalie tot hoekschop verwerkt.

Vlak voor tijd beloonden de gasten zichzelf en moest DoCoS toch de gelijkmaker toe staan. Uit een vrije trap, vlak buiten het strafschopgebied, krulde aanvallende middenvelder Dekkers de bal om de muur in de verste benedenhoek: 1-1.

Van vier naar twee naar drie koplopers

Niet alleen DoCoS, maar ook medekoploper Koudekerk leed puntenverlies. De Koudekerkse nummer 1 verloor thuis met 0-2 van nummer 4 BSC ’68 en zakt terug naar de vierde plaats op 1 punt van de drie nieuwe koplopers: DoCoS, Kagia (dat met 4-2 van NSV ’46 won) en BSC ’68. Op doelsaldo is DoCoS na de eerste seizoenshelft nummer 1.

De competitie wordt op 23 januari hervat met de Leidse derby bij Lugdunum (3-0 winst op hekkensluiter Oegstgeest), dat vijfde staat op drie punten van DoCoS.

De stand na de 1e seizoenshelft aan kop van de ranglijst:

  1. DoCoS 13 w. – 28 p. – 30-13

  2. Kagia 13 w. – 28 p. – 28-15

  3. BSC ’68 13 w. – 28 p. – 27-15

  4. Koudekerk 13 w. – 27 p. – 44-23

  5. Lugdunum 13 w. – 25 p.

  6. CVC Reeuwijk 13 w. – 23 p.

BSC ’68 won de eerste periode. DoCoS gaat in de tweede periode aan de leiding met twee punten voorsprong op Lugdunum en Kagia.

Beker

Voor de winterstop speelt DoCoS nog een officiële wedstrijd: dinsdag 15 december thuis in de 1/8 finale om de beker tegen het Rotterdam HOVDJSCR met als inzet een plek in de kwartfinale.

Karakteristieken DoCoS – CVC Reeuwijk 1-1 (0-0) 49. Chris van Empel 1-0, 87. CVC Reeuwijk (Dekkers) 1-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Joshua Overvliet, Melvin Zweinstra (79. Zoey de Jong), Sven Ravensbergen, Erik van der Pot (84. Wim de Bolster), Melvin van Gent (63. Rob van Noort), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq