Historische zege DoCoS tegen Valken '68

De eerste zege van DoCoS in de competitie is ook een historische: voor het eerst keer ooit werd er gewonnen van buurman Valken ’68.

LEIDEN, 29 september 2018 – DoCoS heeft de Rijnderby tegen Valken ’68 met 2-0 gewonnen. Dat was niet alleen meteen de eerste competitiezege onder leiding van de nieuwe trainer Ron de Roode maar ook de eerste overwinning ooit op Valken ’68. Nog nooit tot vandaag won DoCoS van de bezoekers uit Valkenburg.

DoCoS en Valken ’68 legde op de grasmat van het hoofdveld van DoCoS een verre van spannende eerste helft op de mat. De betere mogelijkheden waren voor de bezoekers, die al na twee minuten via de opgerukte verdediger Arjan Haasnoot de score hadden kunnen openen. Valken ’68 bleek minder sterk dan een half jaar geleden toen DoCoS in het vorige seizoen kansloos zijn tanden stuk beet op de gasten. De kansen die de bezoekers kregen, waren meer te danken aan het soms slordige verdedigen van DoCoS dan dat Valken ’68 met goed aanvalsspel de Leidse defensie wist te ontregelen. De dubbelblank stand bij rust was logisch en terecht, ook omdat DoCoS niet verder kwam dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten van aanvoerder Simon Jouby en spits Chris van Empel.

Doeltreffende score

Na een goede hervatting van Valken ’68 brak dat DoCoS-duo Jouby en Van Empel de wedstrijd open. Jouby bracht de bal met een goede pass bij de vrij staande Van Empel, die vanaf de rand van het strafschopgebied met een harde schuiver de bal onder doelman Van der Nagel door schoot: 1-0. Kort daarna stonden de bezoekers met tien man: verdediger De Lange kreeg rood omdat hij vlak voor de dugout Mitchel Klein van achteren onderuit haalde.

DoCoS benutte het getalsmatige overwicht razendsnel met een knap doelpunt van Adam Atif. De middenvelder ging goed door, glipte door de Valkenburgse defensie en schoot de bal met een prachtige krul om de zich strekkende doelman Van der Nagel in de uiterste hoek van het doel: 2-0. DoCoS kreeg daarna nog zeker een drietal kansen om de score verder uit te bouwen, maar enige pech (bal op de paal van Ronnie de Roode) en de Valkenburgse doelman stond verder succes in de weg tegen Valken ’68 dat geen vuist meer kon maken.

Linkerrijtje

DoCoS staat na de historische zege op Valken ’68 op een gedeelde vierde plaats. Koplopers met de volle winst uit twee duels zijn Berkel (dat Voorschoten ’97 met 3-1 klopte) en SVC ’08 (dat TAVV met 2-1 terugwees). Zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij RCL, dat zich voor eigen publiek zal willen revancheren van de 1-3 nederlaag tegen debutant Sportclub Monster. RCL heeft evenals Valken ’68 en Voorschoten ’97 na twee wedstrijden nul punten en sluit op doelsaldo de rij.

Karakteristieken

DoCoS – Valken ’68 2-0. 57. Chris van Empel 1-0, 71. Adam Atif 2-0.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Jeroen Boogmans, Joshua Overvliet, Rowin Peet, Simon Jouby, Adam Atif (85. Nick van Wingerden), Mitchel Klein, Ronnie de Roode, Chris van Empel en Lars de Ridder (85. Sandjai Gajadien).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq