Inhalen: thuis tegen Kethel Spaland in Schiedam

Het wedstrijdformulier meldt voor zaterdag een thuiswedstrijd van DoCoS, de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Kethel Spaland, maar let op: het duel vindt plaats in Schiedam.

Leiden, 2 maart 2017 – DoCoS mag thuis tegen hekkensluiter Kethel Spaland proberen de nasmaak weg te spoelen van de duidelijke nederlaag tegen koploper Te Werve. Maar terwijl het wedstrijdformulier spreekt van DoCoS-Kethel Spaland, wordt de wedstrijd gespeeld in Schiedam op het nieuwe sportpark van Kethel Spaland boven de A4-snelweg op de verkeersknooppunt Kethelplein.

DoCoS-Kethel Spaland wordt in Schiedam gespeeld omdat in september Kethel Spaland-DoCoS in Leiden is gespeeld. De reden daarvoor was toen dat het nieuwe sportpark boven de A4 toen nog niet klaar was. Inmiddels is dat wel het geval en mag DoCoS in zijn papieren thuiswedstrijd tegen Kethel Spaland zijn positie als naaste belager van de belangrijkste titelfavorieten, Te Werve en Valken ’68, verdedigen.

Uitdaging: drie punten

DoCoS kwam er tegen en bij Te Werve in de vorige competitieronde niet aan te pas en vertrok met nul punten en een 3-0 nederlaag terug naar Leiden. Door het gelijkspel van Valken ’68 bij RCL is de kans op de tweede periodetitel verkeken en is Valken ’68 de nieuwe nummer twee. In Schiedam staat DoCoS als nummer drie voor de uitdaging om drie punten op te halen. Kethel Spaland verloor sinds de winterstop drie keer en staat troosteloos onderaan met vier punten. De grootste uitdaging voor DoCoS is om na de nederlaag bij Te Werve de draad weer op te pakken en te winnen bij de hekkensluiter. Voor overschatting lijkt geen aanleiding want eerder in het seizoen had DoCoS de handen vol aan Kethel Spaland, dat snel met tien man stond, en werd er een moeizame 2-0 overwinning geboekt.

Zaterdag en zondag

DoCoS treft in Kethel Spaland uit Schiedam een fusieclub die aan zijn vierde seizoen is begonnen. De Schiedamse club, uit de wijk Kethel, waar het even zo bekende verkeersknooppunt Kethelplein ligt, is in 2013 ontstaan uit een fusie van de vierdeklassers VVK’68 en SC Spaland, dat in 1994 als fusieclub ontstond. Kethel Spaland debuteerde in 2013-2014 met een tiende plaats in de derde klasse (kampioen werd Westlandia dat vorig seizoen kampioen werd in de 2e klasse C). In 2015 werd Kethel Spaland kampioen in de 3e klasse en promoveerde dus naar de 2e klasse. De Schiedammers eindigden vorig seizoen als tiende in de 2e klasse D. Kampioen in die klasse werd Feijenoord.

Kethel Spaland speelt op zaterdag in de 2e klasse, op zondag speelt het eerste team in de 3e klasse. Aanvankelijk stonden beide teams onderaan, inmiddels heeft het zondagteam zich opgewerkt naar de negende plaats. De Schiedamse vereniging telt iets minder teams dan DoCoS: Kethel Spaland heeft 47 teams, DoCoS heeft 50 teams in de competitie.

Sportpark Willem-Alexander

De wedstrijd DoCoS-Kethel Spaland begint zaterdag 4 maart 2017 om 14.30 uur in het sportpark Willem-Alexander aan de Zoomweg 2 in Schiedam, boven de A4-snelweg tussen Den Haag en Rotterdam.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq