Jaimy Ravensbergen tekent profcontract bij ADO Den Haag

Jaimy Ravensbergen, die met voetballen begon bij DoCoS, heeft afgelopen week een profcontract getekend bij het eredivisievrouwenteam van ADO Den Haag.

LEIDEN, 24 april 2019 – Jaimy Ravensbergen heeft een prachtige week achter de rug. De talentvolle voetbalster tekende niet alleen een contract voor het eredivisievrouwenteam van ADO Den Haag. De aanvalster die bij DoCoS begon met voetballen en enkele jaren geleden overstapte naar Jong ADO Den Haag maakte ook haar debuut in de eredivisie.

Jaimy Ravensbergen, het jongere zusje van DoCoS-selectievoetballers Sven en Dave Ravensbergen, tekende donderdag 18 april haar contract voor ADO Den Haag. Dat contract was de beloning voor een jaar waarin de Leidse voetbalster er alles aan heeft gedaan om terug te komen na een zware kruisbandblessure in haar knie die haar ruim negen maanden aan de kant hield. Maar bovenal is dit contract de erkenning van het voetbaltalent en de wilskracht van Jaimy Ravensbergen.

Debuut in de eredivisie

Een dag na het ondertekenen van het profcontract maakte Jaimy Ravensbergen al haar debuut in de eredivisie. Vrijdag 19 april mocht de voormalige DoCoS-aanvalster mee naar Zwolle en maakte daar haar eerste speelminuten in de eredivisie in het duel van ADO Den Haag tegen PEC Zwolle toen zij in de 78e minuut mocht invallen. Paasmaandag volgde het debuut voor eigen Haags en Leids publiek in het topduel tegen titelkandidaat PSV uit Eindhoven toen Jaimy in de 64e minuut het veld mocht betreden.

Het bestuur van DoCoS wenst Jaimy Ravensbergen heel veel succes bij deze nieuwe stap in haar voetballoopbaan.

Meidenvoetbal

Wie in de voetsporen van Jaimy Ravensbergen, die in de pupillen en de juniorenteams jarenlang topscorer was, wil treden, kan terecht bij DoCoS. Meisjes of vrouwen die in de jeugd of op het niveau van de senioren willen voetballen, kunnen zich melden via de Facebookpagina van DoCoS of door een emailbericht aan:

Tweede prof

Jaimy Ravensbergen is na Ricardo van Rhijn het tweede voetbaltalent van DoCoS dat op eredivisieniveau voetbalt. Ricardo van Rhijn speelt bij AZ, nadat hij vanuit DoCoS terecht kwam bij Ajax en daar het Nederlandse Elftal haalde. Van Rhijn kwam via het Belgische Club Brugge bij AZ terecht.

Jaimy Ravensbergen tekent contract voor eredivisievrouwenteam van ADO Den Haag

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq