Jeugd fluit Jeugd is begonnen

Vandaag is er een start gemaakt met het initiatief ‘Jeugd fluit jeugd’. De A en B selectie spelers fluiten wedstrijden bij de D, E, en F jeugd.

Onder begeleiding van de selectietrainers van de A, B, en MB1 hebben vandaag een aantal jeugdspelers uit die teams wedstrijden gefloten van de jongere jeugd. Dit zal vanaf nu een terugkomend beeld zijn. Afhankelijk van de wedstrijdplanning zal gekeken worden welke wedstrijden gefloten kunnen worden door spelers en speelsters van de genoemde selecties.

Voor de begeleiding van deze scheidsrechters zullen nu de selectietrainers zorgen, maar er zal ook gekeken worden welke ervaren scheidsrechters daarin een rol kunnen spelen.

Aan alle teams (en hun trainers, leiders en ouders) waarvan wedstrijden door deze jonge scheidsrechters geleid gaan worden het verzoek om hen met respect te behandelen. Deze jongens en meisjes hebben recent hun spelregelbewijs (verplicht door de KNVB) gehaald en brengen dat nu in de praktijk. Zij zullen fouten maken, zoals iedere scheidsrechter, en zullen daarvan leren.

Het uiteindelijke doel is om het aantal scheidsrechters bij DoCoS te vergroten zodat er minder een beroep gedaan hoeft te worden op (mogelijk onervaren) ouders.

We hopen op de samenwerking van iedereen om hier een succes van te maken.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft, of ook een rol wil spelen in het opleiden van jonge scheidsrechters kunt u zich richten tot

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq