Kampioen DoCoS sluit af met gelijkspel bij DWO

Kampioen DoCoS heeft de laatste competitiewedstrijd, uit bij DWO, afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

Leiden, 16 mei 2016 – Kampioen DoCoS heeft de uitwedstrijd bij DWO, de 26e en laatste wedstrijd van de competitie, afgesloten met een 2-2 gelijkspel. DoCoS, dat vorige week het kampioenschap voor eigen publiek plus promotie naar de 2e klasse binnenhaalde, stond bij rust op winst maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel.

DoCoS eindigt het kampioensseizoen met 17 overwinningen, zeven gelijke spelen en slechts twee nederlagen met een doelsaldo van 60 voor en 22 doelpunten tegen. Topscorer Chris van Empel nam een derde deel van de DoCoS-productie voor zijn rekening. Alleen nummer drie Koudekerk scoorde meer doelpunten dan DoCoS. Er was geen enkel team met een verdediging zoals DoCoS, met een gemiddelde van slechts 0,84 doelpunt per wedstrijd tegen. Nummer 2 in de eindstand, CVC Reeuwijk kwam met 31 tegentreffers in 26 wedstrijden het dichtste in de buurt van de DoCoS-defensie.

Plichtmatig

Voor DoCoS stond er na het veroveren van de titel niets meer op het spel in de uitwedstrijd bij DWO. Ook DWO was uitgespeeld, want de Zoetermeerders, die vooraf titelkandidaat waren, hadden geen kans meer op promotie noch hoefden te vrezen voor degradatieperikelen. DoCoS onder leiding van aanvoerder Erik van der Pot had in de eerste helft na een kwartier een beste kans om de score te openen. Melvin van Gent kwam vrij voor de keeper van DWO maar de bal ging helaas voor DoCoS naast de verkeerde kant van de paal. DWO op zijn beurt kreeg ook een goede mogelijkheid, maar DoCoS opende ruim tien minuten voor rust via Mitchel Klein de score via een lob: 0-1. Vier minuten voor het einde van het eerste bedrijf werd het zelfs 0-2. Joshua Overvliet schoot de bal uit een vrije trap via de Zoetermeerse muur in het doel. Direct na rust liet DoCoS, dat de teugels even liet vieren, zich tot twee keer toe verrassen en kwam DWO terug tot 2-2. DoCoS probeerde daarna de winst nog wel naar zich toe te halen, maar had met een schot van Erik van der Pot noch met enkele kleine mogelijkheden van Chris van Empel geen succes.

Kritische trainer

DoCoS kwam door het gelijkspel bij DWO op 58 punten. Trainer Nico van der Salm is blij met dat puntenaantal, maar is van mening dat het er zestig hadden moeten zijn. “We hadden moeten winnen, maar in no-time gaven we een voorsprong weg. Ik ben en blijf kritisch als trainer, maar misschien moet ik maar niet al te veel een kniesoor zijn”, aldus Van der Salm voor Leiden Amateurvoetbal. “Het is hoe dan ook een geweldig seizoen geweest en we kijken met heel veel plezier terug op ons feest van vorige week. Dus laat ik niet te veel nadenken over deze 2-2”, aldus de DoCoS-hoofdtrainer in een gesprek met Leiden Amateurvoetbal.

Vier punten voorsprong

DoCoS eindigt het seizoen 2015-2016 in de 3e klasse A West II Zaterdag met 58 punten uit 26 wedstrijden als eerste. Tweede is CVC Reeuwijk op vier punten achterstand. De Reeuwijkers zijn winnaar van de derde periodetitel en spelen nacompetitie om promotie evenals nummer drie Koudekerk en BSC ’68 dat de eerste periode won. Rohda ’76 en NSV ’46 degraderen terwijl Oegstgeest en Hazerswoudse Boys via de nacompetitie mogen proberen in de 3e klasse te blijven.

Doelpuntenmakers

DoCoS-trainer Nico van der Salm gebruikte in 26 competitiewedstrijden 23 spelers. Danny Maaskant was de enige die alle 26 wedstrijden speelde van begin tot einde. Topscorer Chris van Empel kwam dicht in de buurt. Hij stond ook 26 keer op het wedstrijdformulier als basisspeler maar had een uitvalbeurt bij Floreant waar hij in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterbleef.

Chris van Empel verzorgde een derde deel van de 60 doelpunten van DoCoS: met 20 treffers is hij topscorer in de competitie. De andere doelpuntenmakers zijn: Melvin van Gent en Danny Maaskant, ieder 7 doelpunten; Nils Slingerland 6 doelpunten; Tim Gonlag en Sven Ravensbergen ieder 5 doelpunten; Mitchel Klein 3 doelpunten; Rob van Noort 2 doelpunten; Tom Henzing, Joshua Overvliet, Erik van der Pot en Melvin Zweistra, ieder 1 doelpunt, plus 1 eigen doelpunt door de tegenstander (Kagia).

Karakteristieken DWO – DoCoS – WDS 0-2 (2-2). 35. Mitchel Klein 0-1, 41. Joshua Overvliet 0-2, 48. DWO 1-2, 52. DWO 2-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Arthur Schiebroek (46. Tijn van Meegen), Rico Bouwmans, Erik van der Pot, Joshua Overvliet, Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Chris van Empel en Melvin van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq