Kampioenenteller op weg naar 10

De kampioenenteller gaat richting de tien. DoCoS D1 kan zaterdag kampioen worden en brengt het totaal dan op 9 kampioenen. De tiende kandidaat is DoCoS 1, dat nog zes winstpunten in drie duels nodig heeft.

LEIDEN, 29 april 2016 – De kampioenenteller bleef afgelopen zaterdag ratelen. Maar liefst drie kersverse kampioenen voegden zich bij de vijf teams die al kampioen waren. DoCoS F8, DoCoS E3 en DoCoS C1 werden kamppioen. Zij volgden het voorbeeld van DoCoS E1, D4, MB1, A3 en Zondag 2. Vandaag is DoCoS D1 bij een gelijkspel al kampioen en kan dus de 9e kampioen worden. De tiende kandidaat is DoCoS 1 dat nog zes winstpunten nodig heeft in drie duels. De kampioenen worden gehuldigd op zaterdag 18 juni!

DoCoS D1 speelt zaterdag 30 april een kampioenswedstrijd. Winst of een gelijkspel volstaat voor DoCoS D1 onder leiding van trainer Stefan Reekers om de titel in de wacht te slepen. Tegenstander is het laag geklasseerde Graaf Willem VAC D3. De aftrap voor de spelers van DoCoS D1 is om 10.15 uur voor eigen publiek!

Titel in het vizier

DoCoS 1 heeft het kampioenschap ook in het vizier maar moet het ligt niet voor de hand dat een kampioenschap zaterdag behaald kan worden. DoCoS moet zelf winnen van BSC ’68 en kan in dat geval de titel al binnenhalen maar dan moet nummer twee CVC Reeuwijk verliezen bij WDS en mag Koudekerk hooguit gelijk spelen tegen NSV ’46. Winst tegen BSC ’68 vergroot de kansen op de titel voor DoCoS aanzienlijk, want dan kan het kampioenschap in de volgende thuiswedstrijd, op zaterdag 7 mei, tegen WDS worden behaald mits er dan ook wordt gewonnen. DoCoS onder leiding van trainer Nico van der Salm trapt zaterdagmiddag tegen BSC ’68 om 14.30 uur af.

DoCoS A1 had tot vorige week nog een theoretische kans op de titel maar koploper Rijnvogels maakte geen fout en is de nieuwe kampioen. Desondanks mag DoCoS A1 bij winst vandaag in Lisse hopen op een mooie beloning. In dat geval is DoCoS A1 vrijwel zeker de nummer twee in de eindstand en dat biedt kans op promotie omdat Rijnvogels met dispensatiespelers speelt. Echter, ASC of Blauw Zwart die nog twee wedstrijden moet inhalen, waaronder tegen elkaar, kan DoCoS nog achterhalen en zelfs op doelsaldo passeren.

DoCoS B1 speelde vorige week onverwacht een heuse kampioenswedstrijd tegen koploper SJZ. Teylingen, de grootste titelkandidaat, verloor onverwacht voor eigen publiek van WVC en schakelde zichzelf daarmee uit voor het kampioenschap. De wedstrijd DoCoS B1-SJZ B1, de nummer twee tegen de nummer een, werd daarmee beslissend. Wie zou winnen, zou bijna zeker kampioen zijn. DoCoS en SJZ maakte er een spannende wedstrijd van die eindigde op een 2-2 gelijkspel na een 0-2 achterstand voor DoCoS. SJZ blijft daardoor koploper en DoCoS volgt op een punt. Vandaag speelt Teylingen zijn laatste wedstrijd. Bij winst komt Teylingen gelijk met DoCoS, bij elk ander resultaat is DoCoS in ieder geval tweede en beslist de nog niet uitgespeelde wedstrijd SJZ-DoCoS wat de eindstand wordt.

Bekerwinnaars, Brevinibokaal Jeugd en Brevini Cup

Tijdens de huldiging op 18 juni worden niet alleen de kampioenen gehuldigd, maar ook de bekerwinnaars van de strijd om KNVB-beker en NKS-beker. Bovendien wordt de top-drie in de strijd om de Brevini Cup voor senioren gehuldigd en de top-drie in de strijd om de combinatieprijs Brevinibokaal Jeugd. In de strijd om de Brevinibokaal Jeugd heeft de combinatie DoCoS A1-DoCoS F8 de beste papieren om de eerste prijs in de wacht te slepen. In de strijd om de Brevini Cup gaat het tussen Zondag 2 en DoCoS 1.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq