Kampioenenteller van 5 naar 7?

Vijf teams zijn al verzekerd van een optreden op de huldigingsavond op 18 juni: na DoCoS E1 werden afgelopen weekend D4, MB1, A3 en Zondag 2 kampioen. Zaterdag kunnen bij winst de F8 en C1 dat voorbeeld volgen.

LEIDEN, 21 april 2016 – Vijf teams hebben zich dit seizoen al tot kampioen gekroond. Na de E1 als eerste volgden afgelopen weekend de D4, MB1, A3 en Zondag 2. Vandaag kunnen F8 en C1 bij winst het kampioenschap vieren en de kampioenenteller op 7 brengen. De kampioenen worden gehuldigd op zaterdag 18 juni!

De aftrap in de race naar het kampioenschap wordt zaterdag verricht door DoCoS F8. De laatste twee duels worden gespeeld tegen concurrent UDO dat op zes punten volgt. Vandaag staat de thuiswedstrijd op het programma. Bij winst of een gelijkspel is de F8 kampioen. De aftrap van DoCoS F8 – UDO F9 is om 8.30 uur.

Om kwart over tien trapt, ook voor eigen publiek, DoCoS C1. Het team van Rachid Flourance en Remco van Waveren, speelt zijn laatste wedstrijd tegen Warmunda C1. Winst van DoCoS C1 betekent de titel, want de concurrentie heeft alleen maar kans wanneer DoCoS de drie punten laat liggen. (lees verder na de foto)

Het team en begeleiding van DoCoS C1 (lees verder na de foto):

Titel binnen handbereik

DoCoS D1 heeft de titel binnen handbereik. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de D1 drie punten voorsprong op Oegstgeest D1. Vandaag gaat de D1 naar VVSB. Bij winst in Noordwijkerhout en puntverlies van Oegstgeest is DoCoS D1 kampioen.

DoCoS E3 heeft de titel ook binnen handbereik. Bij winst vandaag tegen UVS worden de concurrenten Foreholte en Rijnsburgse Boys kansloos. Alleen Lisse – mits die vandaag zijn voorlaatste wedstrijd wint – kan DoCoS dan nog belagen. Wanneer DoCoS vandaag zelf wint en Lisse speelt gelijk of verliest, is DoCoS E3 kampioen.

Kijken naar de titel

DoCoS A1 komt vandaag niet in actie en moet afwachten of koploper Rijnvogels A1 een fout maakt. Alleen bij een nederlaag van Rijnvogels – thuis tegen Foreholte – heeft DoCoS A1 nog kans om in de laatste competitieronde volgende week zaterdag de titel te pakken.

DoCoS B1 speelt een cruciale thuiswedstrijd tegen koploper SJZ B1 dat een punt voorsprong heeft op DoCoS. De opgave voor DoCoS B1 is helder in deze laatste competitiewedstrijd: alleen bij winst heeft DoCoS B1 kans op het kampioenschap. In dat geval wordt SJZ voorbij gestoken maar moet er omgekeken worden naar de nummer drie Teylingen die bij winst in de twee resterende wedstrijden op basis van doelsaldo de beste papieren heeft. Wanneer Teylingen twee keer wint en DoCoS wint tegen SJZ, komt DoCoS op 1 punt. Dat punt heeft DoCoS bij SJZ behaald, waar met 2-2 werd gelijk gespeeld maar die wedstrijd is nog niet officieel in de stand opgenomen vanwege het vlak voor tijd beëindigen van dat duel.

DoCoS E6 heeft na het gelijkspel vorige week tegen koploper Quick Boys alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap. De Katwijkers moeten dan vandaag hun laatste wedstrijd verliezen en DoCoS moet zijn twee resterende duels winnen, te beginnen vandaag tegen VVSB.

Afgehaakt in de titelrace

DoCoS F1 verloor vorige week bij VVSB en verloor daarmee de laatste kansen op een kampioenschap.

Senioren

Bij de senioren werd DoCoS Zondag 2 afgelopen zondag kampioen. Het eerste elftal van DoCoS is koploper en kan vandaag kampioen worden als er wordt gewonnen bij nummer twee, CVC Reeuwijk. Maar dan moet tegelijkertijd nummer drie Koudekerk gelijkspelen of verliezen bij BSC ’68. In alle andere gevallen blijft DoCoS de voornaamste titelkandidaat die in zijn resterende vier duels zes winstpunten moet pakken om zeker te zijn van het kampioenschap.

Bekerwinnaars, Brevinibokaal Jeugd en Brevini Cup

Tijdens de huldiging op 18 juni worden niet alleen de kampioenen gehuldigd, maar ook de bekerwinnaars van de strijd om KNVB-beker en NKS-beker. Bovendien wordt de top-drie in de strijd om de Brevini Cup voor senioren gehuldigd en de top-drie in de strijd om de combinatieprijs Brevinibokaal Jeugd. In de strijd om de Brevinibokaal Jeugd heeft de combinatie DoCoS A1-DoCoS F8 de beste papieren om de eerste prijs in de wacht te slepen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq