Kampioenswedstrijd DoCoS tegen WDS

Koploper DoCoS speelt zaterdag zijn kampioenswedstrijd tegen WDS. Deze taaie tegenstander uit Driebruggen won vorig jaar in de slotfase bij DoCoS en blijft alleen bij een goed resultaat in de race voor de 3e periodetitel.

LEIDEN, 3 mei 2016 – Koploper DoCoS kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen WDS bij winst het kampioenschap in de 3e klasse A West II Zaterdag veroveren. Een echte kampioenswedstrijd dus! De tegenstander uit Driebruggen staat in de middenmoot, maar zal zich niet zo maar gewonnen geven want WDS heeft nog altijd een kans op het veroveren van de derde periodetitel.

DoCoS deed afgelopen zaterdag goede zaken in de race naar het kampioenschap. Thuis werd van BSC ’68 gewonnen, na een goede eerste helft en een met veel inzet en wilskracht gespeelde tweede helft. Bovendien speelde nummer twee CVC gelijk bij WDS waardoor CVC in de strijd om de derde periodetitel twee punten voorsprong behoudt op WDS. Nummer drie Koudekerk won van NSV ’46 en wordt de nieuwe nummer twee op vijf punten van DoCoS. CVC zakte van plaats twee naar drie en staat op zes punten van DoCoS.

Poleposition voor DoCoS

Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan DoCoS het seizoen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen WDS beslissen. Bij winst is DoCoS – ongeacht wat er op de andere velden gebeurt – sowieso kampioen. DoCoS zit daarmee in poleposition om het kampioenschap te veroveren. Bij een gelijkspel tegen WDS is er nog geen man overboord. In dat geval kan DoCoS de titelstrijd in de laatste competitiewedstrijd (op 14 mei bij DWO) beslissen door daar minimaal een punt te halen.

Taaie tegenstander

Op basis van de ranglijst is koploper DoCoS in het duel tegen WDS favoriet. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn. De middenmotor uit Driebruggen heeft nog steeds een kans op de derde periodetitel (eigenlijk moet er na het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen CVC, zaterdag van DoCoS worden gewonnen en in de laatste wedstrijd moet WDS dan ook nog Koudekerk, dat strijdt voor promotie, kloppen).

Bovendien is WDS een taaie tegenstander die zich pas gewonnen geeft bij het laatste fluitsignaal. DoCoS weet dat uit eigen ervaring. Vorig jaar leek DoCoS thuis te winnen met 2-1 maar in blessuretijd scoorde een fel jagend WDS toen twee keer en nam de volle winst mee naar Driebruggen.

DoCoS won eerder dit seizoen in Driebruggen in de slotfase nipt met 1-2 door een winnend doelpunt van invaller Mitchel Klein.

Concurrentie

Van de achtervolgers, Koudekerk en CVC Reeuwijk, speelt Koudekerk voor eigen publiek de derby tegen Hazerswoudse Boys, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. CVC Reeuwijk, koploper in de derde periode met twee punten voorsprong op WDS, speelt ook een derby, bij hekkensluiter Rohda ’76 dat de punten ook hard nodig om degradatie te ontlopen.

Wanneer de huidige stand de eindstand zou zijn, is DoCoS kampioen en promoveert en spelen Koudekerk, CVC Reeuwijk en BSC ’68 nacompetitie om promotie; Oegstgeest en Rohda ’76 degraderen bij de huidige stand als eindstand en Hazerswoudse Boys en NSV ’46 spelen dan nacompetitie tegen degradatie.

De wedstrijd DoCoS – WDS begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq