KNVB-rapport: DoCoS heeft te weinig velden en te weinig kleedkamers

DoCoS heeft een extra wedstrijdveld en een extra kunstgrasveld nodig voor wedstrijden en trainingen. Ook heeft DoCoS vier kleedkamers te weinig.

Dat zijn de belangrijkste conclusies en aanbevelingen uit een rapport van de KNVB over de wedstrijd- en trainingscapaciteit voor DoCoS. Het bestuur heeft besloten de gemeente in kennis te stellen van de te krappe trainings-, speel- en kleedkameraccommodatie van DoCoS, een van de grootste voetbalverenigingen van Leiden.

De belangrijkste conclusies uit het rapport van de KNVB over de trainings- en speelbehoefte van DoCoS:

“Organisatorisch heeft DoCoS behoefte aan vijf wedstrijdvelden of vier wedstrijdvelden en e?e?n pupillenveld. Momenteel beschikt DoCos over drie wedstrijdvelden en e?e?n pupillenveld. Organisatorisch voldoet DoCoS niet aan de behoefte en zal het elke week puzzelen zijn om alle wedstrijden te kunnen plannen.

Het trainingsuren ligt hoger dan wat men organisatorisch aankan op de trainingsvelden. Dit betekent dat er uitgeweken moet worden en/of dat teams minder of op andere tijden moeten trainen dan wenselijk is.

Als richtlijn worden er veertien kleedkamers aan DoCoS aanbevolen. Momenteel heeft DoCoS tien kleedkamers. Aangezien DoCoS behoorlijk wat pupillenteams heeft en ook meisjes- en vrouwenvoetbal heeft zorgt dit waarschijnlijk voor nog meer druk op de kleedkamers.”

De KNVB geeft in zijn rapport ook een aantal adviezen om de voetballers en voetbalsters meer ruimte te geven voor de beoefening van de sport: “DoCoS heeft een extra veld nodig om organisatorisch de wedstrijden goed te kunnen plannen. Daarnaast is er dan meer ruimte en mogelijkheden om verder te groeien.

Qua trainingsbehoefte zou het goed zijn als DoCoS beschikt over meer trainingsvelden. De natuurgrasvelden kunnen niet gebruikt worden voor trainingen, omdat deze aan hun maximale belasting zitten. De kunstgrasvelden zitten organisatorisch vol. Door een natuurgrasveld om te zetten in een WeTra- of kunstgrasveld kan dat veld zowel voor wedstrijden als trainingen worden gebruikt en biedt dit meer mogelijkheden.”

Meisjesvoetbal

Het bestuur van DoCoS heeft de KNVB om een oordeel gevraagd omdat de club al drie jaar in discussie met de gemeente Leiden is over het vervangen van het inmiddels afgeteste kunstgrasveld 3 en over de mogelijkheid om van het hoofdveld in eigen beheer een kunstgrasveld te maken. Ook is DoCoS twee jaar geleden door de gemeente Leiden 1 extra kleedkamer beloofd, die nog steeds niet is gebouwd. Extra kleedkamers zijn wenselijk ook om zo meer ruimte te bieden aan de groei van het meisjesvoetbal.

Wie het KNVB-rapport wil lezen: stuur een mail naar –

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq