Koninklijke onderscheiding voor Raymond Goddijn

DoCoS-vrijwilliger Raymond Goddijn is vandaag koninklijk onderscheiden met de versierselen die behoren bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

Leiden, 26 april 2017 – Raymond Goddijn, al meer dan twintig jaar vrijwilliger voor DoCoS, heeft vandaag een lintje gekregen tijdens de traditionele lintjesregen voorafgaande aan Koningsdag. Uit handen van burgemeester Henri Lenferink ontving Raymond de versierselen die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

Het bestuur van DoCoS feliciteert Raymond (57 jaar) met deze koninklijke onderscheiding die onderstreept de inzet en de waarde die Raymond als vrijwilliger voor DoCoS al sinds zijn komst in 1994 bij de club vervuld!

Zichtbare en onzichtbare vrijwilliger

Raymond heeft tal van functies binnen DoCoS op zijn naam staan, vaak op de achtergrond en dus niet direct zichtbaar voor veel leden maar wel oh, zo belangrijk voor het functioneren van een voetbalvereniging. Raymond fungeert als onderhoudsman, organisator van de jeugdkampen en van – onder meer samen met zijn vrouw Truus – van het Haring- en Wittebroodjeugdvoetbaltoernooi dat jaarlijks een week voor Leids Ontzet bij DoCoS wordt gehouden. Raymond is ook contractpersoon tussen DoCoS en de gemeente Leiden en keurt iedere week de velden op bespeelbaarheid. Ook is Raymond Goddijn een van de gewaardeerde clubscheidsrechters van DoCoS.

Anne Frankschool naar Anne Frankhuis

Raymond is ook al twintig jaar actief bij de Anne Frankschool in de Stevenshof, de wijk waar hij woont. Raymond zet zich in voor het schoolkamp en de schoolreisjes maar ook voor de financiële administratie. Hij organiseert tevens de jaarlijkse excursie naar het Anne Frankhuis in Amsterdam. “Hij is een kanjer! Deze onderscheiding heeft hij dik verdiend”, aldus de school op zijn Facebookpagina.

De tijd die er dan verder naast zijn gezin nog overblijft, besteedt Raymond aan het hardlopen en als vrijwilliger bij wedstrijden op de atletiekbaan of de Leiden Marathon.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq