Lastige opgave uit bij Valken ’68

DoCoS staat zaterdag voor een lastige opgave. Uit bij Valken ’68 in Valkenburg moet de basis gelegd worden voor een goede slotfase van het seizoen.

Leiden, 20 april 2017 – DoCoS staat zaterdag voor een lastige opgave. Uit bij Valken ’68, slechts een paar kilometer van DoCoS, moet de basis worden gelegd voor een goede slotfase van het seizoen. Debutant DoCoS is de belangrijkste gegadigde om een plekje in de nacompetitie te veroveren, maar dan moeten de laatste vier duels, te beginnen in Valkenburg, op een goede manier worden afgesloten.

DoCoS treft met Valken ’68 een onberekenbare tegenstander die kansloos is voor de titel en die weet dat de wedstrijden die er echt toe doen pas na de slotdag van de competitie op 13 mei worden gespeeld. Valken ’68 is winnaar van de tweede periode en heeft daarom recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Nacompetitie als toetje

DoCoS kan zichzelf na een goed seizoen ook met een dergelijk toetje belonen, maar dan moeten de laatste vier duels, te beginnen zaterdag in Valkenburg, goed worden afgesloten. Eenvoudig is dat niet, want thuis verloor DoCoS met 0-3 van Valken ’68. DoCoS slaagde er toen niet in om een bres te slaan in de defensie van de Valkenburgers, die dit seizoen gingen voor het kampioenschap. Het verschil op de ranglijst tussen DoCoS en Valken ’68 is drie punten in het voordeel van DoCoS. DoCoS staat derde en Valken ’68 staat met CWO – tegenstander van DoCoS in de laatste competitieronde – gedeeld vierde en DSO – tegenstander van DoCoS in de voorlaatste competitieronde – staat daar weer drie punten achter op de zesde plaats.

Debuut in Valkenburg

Voor DoCoS wordt het de eerste keer dat er een officieel duel in Valkenburg tegen Valken ’68 wordt gespeeld. Valken ’68, qua teams de helft kleiner als vereniging dan DoCoS, had al ervaring in 1e en 2e klasse van het zaterdagvoetbal toen DoCoS in 2011 in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal debuteerde.

Lees verder na de foto

Beeld uit DoCoS-Valken ’68 in november: Chris van Empel heeft een vrije trap genomen (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Het duel op sportpark ’t Duyfrak begint zaterdag om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq