Lintje voor Ton en voor Paula Schouten

Voormalige bestuursleden Ton en Paula Schouten zijn onderscheiden met de versierselen die behoren bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

LEIDEN – Ton Schouten, voormalig bestuurslid van DoCoS, is lid geworden in de Orde van Oranje-Nassau. Het zogeheten lintje kreeg Schouten tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Opmerkelijk was dat ook zijn vrouw, Paula Schouten, eveneens voormalig bestuurslid, dezelfde onderscheiding kreeg. Het komt zelden voor dat een echtpaar gelijktijdig een lintje krijgt.

Paula Schouten (73) en Ton Schouten (73) zijn allebei actief voor DoCoS. Ton Schoutenwas als bestuurslid verantwoordelijk voor het terreinbeheer en de technische zaken. Mede dankzij hem konden twee nieuwe kleedkamers gebouwd worden en een nieuwe bar. In 1995 werd een nieuw krachthonk gebouwd. In het jaar 2000 werd onder zijn leiding ook nog eens een nieuwe tribune en nieuwe kleedkamers gerealiseerd. Naast deze activiteiten was hij ook actief als scheidsrechter. Ton Schouten is daarnaast nog actief voor de keuring van de grasvelden.

Paula Schouten–van der Hulst was van 1990-1998 ook lid van het hoofdbestuur van Docos. Zij zette zich met name in voor de dames-meisjes afdeling en ze was penningmeester. Van 1988 tot 2013 was ze lid van de werkgroep vrouwen- en meisjesvoetbal van de KNVB afdeling Leiden en omstreken. Ook was ze zes jaar lid van de werkgroep bekervoetbal, KNVB West.

Ton en Paula Schouten allebei geridderd met een lintje voor het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq