Matig DoCoS pakt zege

Een matig spelend DoCoS heeft in een lastige wedstrijd bij WDS in de slotfase de drie punten gepakt. DoCoS blijft met Koudekerk gedeeld koploper.

LEIDEN, 5 december 2015 – DoCoS speelde bij WDS een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen, moest lang vrezen voor puntenverlies maar sloeg vijf minuten voor tijd toe. Matchwinnaar was invaller Mitchel Klein. DoCoS blijft met Koudekerk, dat ook won, gedeeld koploper, terwijl de twee andere medekoplopers Kagia en BSC ’68 gelijk speelden. Voor DoCoS was het tevens de eerste puntenwinst op WDS ooit.

DoCoS kwam in Driebruggen uitstekend uit de startblokken. De snelle linkerspits Nils Slingerland hield een diepe bal binnen de lijnen, passeerde twee tegenstanders en schoot de bal voor het doel. Daar zag spits van Chris van Empel zijn schot geblokt worden maar de bal caramboleerde vervolgens keurig in het doel: 0-1, na twee minuten. Een paar minuten later had de vrijgelopen Sven Ravensbergen de voortijdige beslissing op zijn schoen maar de bal werd uit zijn inzet gekeerd door de WDS-doelman.

De tactiek van WDS was vervolgens duidelijk in al zijn eenvoud. De mouwen werden opgestroopt, voor elke bal werd gevochten en de strijd werd aangegaan. DoCoS kwam op de Driebruggense grasmat niet toe aan zijn vertrouwde combinatiespel, vooral door de inzet, slidings en tackles van de thuisploeg. Waar de mogelijkheid zich voordeed probeerde WDS het doel van DoCoS onder vuur te nemen. Echt gevaarlijke kansen leverde dat niet op, maar toch viel een kwartier voor de rust de gelijkmaker. Uit een hoekschop vanaf links mocht Eric Cromwijk vrij inkoppen: 1-1.

WDS gevaarlijk, DoCoS scoort

Na rust rook WDS dat er tegen de Leidse bezoekers, toch medekoploper in de 3e klasse A, kansen waren op meer. Met nog meer energie trok de thuisclub ten aanval, vaak via de snelle vleugelspitsen en dat leverde ook kansen op. Zo kapte WDS-rechterspits Uiterwijk zich keurig vrij en kreeg een beste kans, hij schoot de bal in de korte hoek waar doelman Mitchel van Abswoude ten koste van een hoekschop redde. Dezelfde spits was daarna nog dichter bij een doelpunt met een afstandsschot. De bal belandde buiten bereik van Mitchel van Abswoude op de paal en kaatste vervolgens in de handen van de DoCoS-doelman. Het gaf de thuisclub nieuwe energie, maar de DoCoS-defensie bleef af en toe met enig kunst- en vliegwerk overeind.

Aanvallend werd DoCoS pas halverwege de tweede helft gevaarlijk. Invaller Mitchel Klein gaf een hoge voorzet, waarna de bal door de krachtige wind ineens bleef hangen en Chris van Empel de bal vrij voor het inkoppen kreeg. Helaas ging de bal over. Dezelfde Mitchel Klein kroonde zichzelf vijf minuten voor tijd tot matchwinnaar. Op de rechtervleugel pikte hij een diep geschoten bal prima op, kapte de bal keurig vrij en schoot vervolgens de bal langs de uitlopende WDS-doelman in de verre linkerhoek: 1-2.

Met de laatste energie probeerde WDS nog een keer de dreigende en als onterecht ervaren nederlaag af te wenden. Een snelle aanval leidde tot een prima voorzet maar de bal werd door de andere WDS-voorwaartsen net gemist. In dat alles-of-niets-offensief kreeg DoCoS in de uitbraak nog een kans op een tweede doelpunt maar Erik van der Pot vond de WDS-doelman op zijn weg.

Van vier naar twee koplopers

Van de vier koplopers wonnen vandaag DoCoS (1-2 dus bij WDS) en Koudekerk (1-4 bij Hazerswoudse Boys). Koudekerk, dat een beter doelsaldo heeft, en DoCoS hebben twee punten voorsprong op de gedeelde nummers drie, Kagia (0-0 bij Zwammerdam) en BSC ’68 (2-2 tegen Lugdunum). De voorsprong op de gedeelde nummers vijf, Lugdunum en CVC Reeuwijk (4-1 zege op Rohda ’76), bedraagt vijf punten.

DoCoS sluit de eerste competitiehelft komende zaterdag 12 december af met een thuiswedstrijd tegen de gedeelde nummer vijf, CVC Reeuwijk.

Karakteristieken WDS – DoCoS 1-2 (1-1). 2. Chris van Empel 0-1, 31. WDS (Eric Cromwijk) 1-1, 85. Mitchel Klein 1-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Melvin Zweinstra (62. Erik van der Pot), Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (67. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq