Matthieu van Marwijk overleden

Matthieu van Marwijk (90) is overleden.

LEIDEN, 3 september 2020 – Matthieu van Marwijk is begin deze week op 90-jarige leeftijd overleden. De vader van DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk was in de periode 1965-1975 hoofd/lid van de technische commissie van DoCoS. Als technisch begeleider had hij in 1970 zijn aandeel in het kampioenschap dat DoCoS in het seizoen 1969-1970 behaalde.

Na een actieve voetballoopbaan van 25 jaar bij DoCoS was Matthieu van Marwijk in de jaren ’60 en ’70 actief in de technische staf van de DoCoS-selectie en leverde daarmee zijn bijdrage in de technische ontwikkeling van het voetbal van DoCoS, dat in die periode nog speelde op sportpark De Kikkerpolder in Leiden. DoCoS verhuisde in 1975 naar het huidige sportpark aan de Haagsche Schouwweg.

DoCoS-familie

Matthieu van Marwijk was lid van een echte DoCoS-familie. Zijn al eerder overleden broer was Jan van Marwijk die jarenlang vrijwilliger was bij DoCoS en die zich met hart en ziel inzette voor DoCoS en geldt als een voorbeeld van vrijwilligerswerk zonder welke inzet geen voetbalvereniging kan bestaan. Hans en Herman van Marwijk, bijna twee decennia spraakmakende en beeldbepalende spelers van het eerste elftal van DoCoS, onder meer in de zondag tweede klasse, zijn neven van Matthieu van Marwijk. Zoon Jasper van Marwijk is sinds 2013 voorzitter van DoCoS.

Het bestuur van DoCoS condoleert de familie Van Marwijk met het overlijden van Matthieu van Marwijk. De afscheids- en crematieplechtigheid van Matthieu van Marwijk vindt zaterdag plaats in Rhijnhof te Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq