MO19 DoCoS combineert met Valken '68

De MO19-meiden van DoCoS en Valken ’68 spelen vanaf komende zaterdag hun wedstrijden in een gezamenlijk team.

LEIDEN, 12 januari 2017 – Het tweede DoCoS-meidenteam MO19 speelt voortaan onder de naam van de combinatie van DoCoS en Valken ’68. De aanleiding: drie speelsters van Valken ’68 sluiten aan bij DoCoS MO19 maar blijven lid van Valken ’68. Het nieuwe combinatieteam ST DoCoS-Valken ’68 MO19-2 debuteert zaterdag bij SJC in de competitie.

DoCoS en Valken ’68 hebben afgelopen week de samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor dit gecombineerde team vanaf zaterdag in de competitie kan uitkomen. De KNVB heeft vervolgens het groen licht gegeven voor het initiatief wat door DoCoS-bestuurslid Hellen van der Weijden twee maanden geleden in gang is gezet. “Ik heb er toen een eerste keer over gesproken met de voorzitter van Valken ’68 tijdens de derby van DoCoS tegen Valken ’68.”

DoCoS wil samenwerken

Aanleiding voor de samenwerking van DoCoS MO19-2 met Valken ’69 was het te kort aan spelers bij DoCoS terwijl de MO19-meiden van Valken ’68 met voetballen moesten stoppen omdat ze met te weinigen waren om een team te vormen. Hellen van der Weijden: “Wij kwamen daar via-via achter en hebben toen de vraag gesteld of deze meiden bij ons wilden komen voetballen. We hebben ze gezegd om weer lid te worden van Valken ’68 want wij als DoCoS willen geen speelsters wegkapen. DoCoS wil samenwerken. Valken ’68 vond dat een leuk voorstel en daarom hebben we de KNVB om toestemming gevraagd.”

De samenwerkingsovereenkomst tussen DoCoS, via bestuurslid Hellen van der Weijden, en Valken ’68, via meisjescoördinator Marieke Spaarderman, is vorige week gesloten. De KNVB heeft daarop de drie speelsters van Valken ’68 dispensatie gegeven zodat zij op het wedstrijdformulier van het DoCoS-team kunnen worden geplaatst. En op verzoek van de KNVB is de naam van het team vanwege de samenwerking gewijzigd van DoCoS MO19-2 naar ST (Stichting) DoCoS-Valken ’68 MO19-2. De eerste wedstrijd staat zaterdag bij hervatting van de competitie bij SJC op het programma.

Trainen en evalueren

Het combinatie MO19-2 team traint op maandag bij DoCoS. Op donderdag traint het team bij Valken ’68. De samenwerking wordt aan het einde van het seizoen geëvalueerd. Van der Weijden: “Ik vind het ontzettend leuk om op deze manier met elkaar samen te werken en er zo met elkaar voor te zorgen dat meiden kunnen voetballen.”

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq