Nico van der Meel RIP

Nico van der Meel (70) is afgelopen dinsdag overleden. Hiermee verliest DoCoS een actief, trouw maar bovenal aimabel lid, sponsor en roodwitter.

LEIDEN, 8 september 2021 – De 70-jarige Nico van der Meel is dinsdag 7 september overleden. Nico van der Meel was meer dan zestig jaar lid van DoCoS. Als speler maakte hij onderdeel uit van het team van aanvoerder Rene Feenstra. Na zijn actieve spelerscarrière was hij jarenlang scheidsrechter bij toernooien en wedstrijden van de overige senioren. Ook was hij met zijn bedrijf een zeer trouwe sponsor.

Nico van der Meel, die op 16 september 71 jaar zou worden, werd in de zomer van 1960 lid van DoCoS en was dus 61 jaar lid van DoCoS. Hij was als speler actief in het beroemde DoCoS-elftal van aanvoerder Rene Feenstra. In dit elftal speelden ook Joost van Hamersveld, Ton Thorn, Remco Meyer, Henk Servaas, Dick van der Meij en Ton van Zijp. Na zijn periode als actief speler was Nico jarenlang scheidsrechter. Niets leuker vond Nico het om in het weekend eventjes naar DoCoS te komen en een wedstrijdje te fluiten van een van de overige seniorenteams.

Trouwe sponsor

Als eigenaar van Rodenburg van der Meel, woning & projectinrichting, dat hij sinds 2017 als Van der Meel Interieur en Styling met zijn dochter leidde, was Nico van der Meel een van de eerste sponsors van DoCoS. Maar niet alleen dat, hij mag gerekend worden tot een van de meest trouwe sponsors van DoCoS. Een sponsor waarop ook nooit tevergeefs een beroep gedaan werd, als er bijvoorbeeld een renovatie nodig was op het DoCoS-complex, zoals niet zo lang geleden de opknapbeurt van de bestuurskamer.

Diamanten jubilaris

DoCoS verliest in Nico van der Meel een trouw, actief en bovenal vriendelijk DoCoS-lid. Hij behoorde tot het handvol leden dat al meer dan zestig jaar lid is van DoCoS. Zijn huldiging als diamanten jubilaris kon afgelopen winter helaas niet doorgaan, vanwege de beperkende coronamaatregelen waardoor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met huldiging geannuleerd moest worden.

Het bestuur van DoCoS condoleert zijn naasten met dit verlies en wenst hen veel sterkte.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq