Nico van der Salm nieuwe hoofdtrainer DoCoS

Nico van der Salm wordt na de zomer de nieuwe hoofdtrainer van DoCoS als opvolger van Joop Lankhaar.

Leiden, 3 februari 2014 – DoCoS heeft een nieuwe trainer voor het eerste team. Nico van der Salm (50) wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2014-2015 de hoofdtrainer van DoCoS. Het bestuur van DoCoS heeft dit maandagavond bekend gemaakt. Nico van der Salm is nu nog trainer van zondag 3e klasser Meerburg uit Zoeterwoude-Rijndijk. DoCoS 1 komt uit in de 3e klasse van de zaterdagcompetitie.

‘DoCoS is uitermate tevreden met Nico van der Salm als nieuwe hoofdtrainer’, zegt voorzitter Jasper van Marwijk. ‘Nico van der Salm past bij onze ambities. DoCoS heeft een grote, jonge, talentvolle selectiegroep. Wij willen als DoCoS met eigen Leids talent de komende jaren omhoog in het zaterdagvoetbal. Nico van der Salm weet wat er nodig is, heeft de capaciteiten in huis om onze jonge, talentvolle selectie te begeleiden en te coachen en heeft bewezen daarbij oog te hebben voor de ontwikkeling en inzet van eigen talent. Bovendien kent hij DoCoS.’

Nico van der Salm was vijftien jaar geleden al hoofdtrainer van DoCoS. ‘Hij is bekend met de traditie en cultuur van DoCoS. Wij vinden dat een voordeel’, zegt voorzitter Van Marwijk. Dat Van der Salm bij DoCoS debuteert in het zaterdagvoetbal vindt de voorzitter van DoCoS geen belemmering. ‘Integendeel. Juist daardoor past hij met zijn ervaring uit het zondagvoetbal heel goed bij onze jonge selectiegroep. Bovendien vinden wij het een prettige bijkomstigheid om, nu we met prestatievoetbal op zondag stoppen, te starten met een trainer die nieuw is in het zaterdagvoetbal.’

In zijn trainerscarriere was Nico van der Salm werkzaam met de jeugd van UDO en Rijnsburgse Boys en de landelijke A-jeugd van Alphense Boys. Daarna was hij hoofdtrainer bij UDO, DoCoS, Katwijk, weer UDO, UVS en sinds 2012 bij Meerburg. Van der Salm bracht UDO met veel eigen Oegstgeester talent van de 4e naar de 2e klasse en promoveerde met UVS naar de 1e klasse. Hij degradeerde met Meerburg uit de 2e klasse en is nu met de Zoeterwoudse zondag-3e klasser in de strijd om promotie gewikkeld. Van der Salm is bezig aan zijn tweede seizoen bij Meerburg en maakte vorige maand bekend daar te stoppen.

DoCoS heeft een contract met Van der Salm voor een seizoen afgesloten. ‘De intentie is echter duidelijk: wij hopen een langere periode van de diensten van Nico van der Salm gebruik te maken. Dat past ook in de traditie van DoCoS. Wij willen dat onze trainers iets neer kunnen zetten’, aldus voorzitter Van Marwijk.

Van der Salm volgt Joop Lankhaar op. De oud-Oranje-international maakte vorige maand bekend te stoppen als hoofdtrainer van DoCoS. Lankhaar is aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig, nadat hij eerder drie seizoenen jeugdcoordinator bij DoCoS was. Onder leiding van Joop Lankhaar werd DoCoS afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse Zaterdag. DoCoS heeft zich na een moeizame start in de 3e klasse A naar de middenmoot opgewerkt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq