Nieuw kunstgrasveld klaar

Het kunstgrasveld op veld 2, achter de tribune, is gereed om op te voetballen en te trainen.

LEIDEN, 9 november 2018 – Het nieuwe kunstgrasveld op veld 2, achter de hoofdtribune, is klaar om op te voetballen en te trainen. De gemeente Leiden heeft het bestuur van DoCoS donderdagavond geïnformeerd dat het nieuw aangelegde kunstgrasveld beschikbaar is voor de voetballers van DoCoS. “Wij zijn erg blij dat de gemeente conform afspraak het vernieuwde kunstgrasveld klaar heeft”, zegt voorzitter Jasper van Marwijk.

De gemeente Leiden begon op 10 september met de werkzaamheden om van het grasveld achter de tribune, op het sportpark aan de Haagsche Schouwweg, een kunstgrasveld te maken. Volgens afspraak heeft de gemeente Leiden de werkzaamheden voltooid. “De gemeente Leiden heeft ons toen gemeld dat de werkzaamheden op 9 november gereed zouden zijn. Wij moeten de gemeente een pluim geven dat alles op tijd klaar is. Het betekent dat de voetbalteams van DoCoS weer voldoende ruimte hebben om te trainen. Het betekent ook dat de teams die tijdelijk aan de Boshuizerkade hebben getraind weer op de club kunnen trainen. Dat is voor spelers en ouders prettig”, aldus voorzitter Jasper van Marwijk.

De gemeenteraad van Leiden besloot in januari 2018 dat DoCoS alsnog een nieuw kunstgrasveld dit jaar moest krijgen. Met een nieuw kunstgrasveld moesten de ruimteproblemen van de grootste voetbalclub van Leiden worden opgelost. Met meer dan vijftig teams waren er zonder extra kunstgras onvoldoende mogelijkheden om alle teams te laten spelen en trainen, zo was uit onderzoek van de KNVB gebleken. Wethouder van sportzaken Paul Dirkse maakte afgelopen zomer bekend dat de aanleg van het kunstgrasveld kon doorgaan en in september zou beginnen.

Geschikt voor alle wedstrijden

Het nieuw aangelegde kunstgrasveld is geschikt voor elftallen, maar ook voor de competitiewedstrijden van alle jeugdteams. Het nieuwe veld heeft witte lijnen, maar ook blauwe, rode en groene lijnen zodat het speelveld kan worden ingedeeld voor wedstrijden 4 tegen 4, 6 tegen 6, 8 tegen 8 en 11 tegen 11.

Twee nieuwe kleedkamers worden in december geplaatst. Tevens worden er nog twee dugouts geplaatst. “Wanneer dat allemaal gereed is, gaan we het nieuwe kunstgrasveld officieel openen”, kondigt voorzitter Van Marwijk aan.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq