Nieuwe gezichten in DoCoS-selectie

De selectie van het eerste elftal van DoCoS telt voor het nieuwe seizoen zes nieuwe gezichten waaronder drie spelers die korter of langer in de jeugd van DoCoS speelden.

Leiden, 16 juni 2017 – De selectie van DoCoS telt zes nieuwe gezichten. Daaronder zijn drie spelers, Steven Knijnenburg, Lars de Ridder en Rick Siere die hun eerste voetbalstappen in de jeugd van DoCoS zetten. De andere drie nieuwelingen zijn: Pieter Maat, Joris van Harmelen en Thomas Goebel.

Steven Knijnenburg en Lars de Ridder behoorden dit seizoen tot de selectie van respectievelijk hoofdklassers Noordwijk en Ter Leede. Rick Siere maakte deel uit van de selectie van zondageerste klasser FC Boshuizen. Knijnenburg, De Ridder en Siere begonnen in de F-jeugd bij DoCoS. Knijnenburg vertrok als D-junior naar UVS en speelde bij eersteklasser Voorschoten ’97 alvorens hij een jaar geleden overstapte naar Noordwijk. De Ridder ging als veelbelovend talent naar ADO Den Haag, speelde in de D- en C-jeugd bij DoCoS en debuteerde in het seniorenvoetbal bij toenmalig eerste klasser GHC om daarna over te stappen naar Ter Leede. Rick Siere maakte als E-pupil de overstap naar ADO Den Haag, keerde in de C-jeugd terug naar DoCoS, maakte daarna de overstap naar UVS en kwam via Quick Boys terecht bij zondageersteklasser FC Boshuizen.

De drie nieuwe gezichten komen van twee eerste klassers en een tweede klasser. Joris van Harmelen speelde in de selectie van eerste klasser SVC ’08 uit Scheveningen. Thomas Goebel is afkomstig van RCL uit Leiderdorp, dat dit seizoen evenals DoCoS in de 2e klasse speelde. Pieter Maat maakte deel uit van de selectie van zaterdageersteklasser Sportlust ’46 uit Woerden.

Afscheid

DoCoS ziet ook een aantal spelers vertrekken. Rico Bouwmans gaat naar de nieuwe Amsterdamse eersteklasser WV-HEDW. Melvin van Gent, die sinds 2011 deel uitmaakte van het eerste elftal van DoCoS, gaat zijn geluk beproeven bij RCL. Roy Elkerbout keert terug naar Oegstgeest.

Bij de foto: Rico Bouwmans nam in de halve finale van de Koetshuis Cup tegen Lugdunum afscheid van DoCoS

Nieuwe bekende gezichten in Zaterdag 2-selectie

De selectie van het tweede elftal van DoCoS ziet ook twee oude bekenden terugkeren: Enno van Wieringen (afkomstig van Voorschoten) en Marc Ulje (afkomstig van UVS). Verder is er ook een nieuw gezicht van buiten in deze selectie: L. Vijn, afkomstig van buurman vv Leiden.

De selectie van DoCoS wordt verder vernieuwd met talentvolle spelers uit de eigen DoCoS-jeugdopleiding.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq