Nieuwe Jeugdvoorzitter: Jan van den Berg

Jan van den Berg is sinds 1 juli 2023 jeugdvoorzitter van RKSV DoCoS. Voorzitter, Jasper van Marwijk, spreekt namens het gehele hoofdbestuur wanneer hij zegt zeer verheugd te zijn dat Jan van den Berg deze belangrijke rol voor de jeugdafdeling wil vervullen. Het is bovendien fijn voor de jeugdafdeling dat er een aanspreekpunt is dat tevens in het hoofdbestuur zit.

In december ‘22 tijdens de ALV is Jan van den Berg namelijk al toegetreden tot het hoofdbestuur van DoCoS met de portefeuilles ‘sponsoring’ en ‘jeugd bovenbouw’. Jan zag dat er bij de jeugd reeds veel zaken positief veranderd zijn, zoals de aanstellingen van een verenigingsmanager (Sandra de Haan), van een coördinator ontwikkeling jeugd (Jan Reurigs) en van een nieuwe HJO (Driss Rahoeani). Ook zag (en hoorde) Jan zaken die minder goed verliepen en zaken die te lang bleven liggen: projecten voor de toekomst dus. Docos heeft met Jan een nieuwe, gedreven en pragmatische jeugdvoorzitter. Jan heeft het mandaat om de jeugd organisatorisch verder op te lijnen en de officiële taak om de liggende uitdagingen aan te pakken. Jan’s grote wens is om dit samen met alle leden en vrijwilligers te doen. Want zoals Jan zegt: “DoCoS bestaat, doordat we samen ervoor zorgen dat de club draait. We moeten samen (leden, vrijwilligers en ouders) zorgen dat de jeugd lekker kan voetballen bij DoCoS en dat ze plezier hebben op en naast het veld. Laten we de zaken als één DoCoS-familie oppakken. Ook gaan zaken niet goed en dan is mijn motto: wat er ook speelt op de club laat dat vooral de kinderen zijn”.

Jan is zelf sinds 2015 actief als trainer/coach en Jan floot ieder weekend junioren- en seniorenwedstrijden. Ook stond hij achter de bar. De laatste jaren pakte Jan zeer succesvol de sponsoring voor DoCoS op. Jan regelde daarnaast nog tal van zichtbare en onzichtbare zaken voor de club!

Bestuurslid, Wesley Heineman, vertelt enthousiast over de aanstelling van Jan: ‘Deze bewezen topvrijwilliger, duizendpoot en aanpakker heeft een echt DoCoS-hart. Als Jan een idee heeft, iets ziet of hoort, komt hij zelf in actie of hij verbindt de benodigde mensen om het samen in actie te komen!’ Jan zegt: ‘waar ik dus zin in heb, is om nog meer samen te werken met al die vrijwilligers die zich al voor 200% inzetten. Ook heb ik zin om leden en hun ouders de club te laten zien EN dat men inziet hoe leuk (en belangrijk) het is om een steentje bij te dragen!’

Wesley: ‘ook staat het morele kompas van Jan goed! Hij streeft een veilig sportklimaat voor iedereen na. Dit zal hij oppakken met de Hoofd Jeugdopleiding (HJO) en de Vertrouwens Contact Persoon (VCP)” Jan: “Iedereen moet met plezier kunnen sporten in een veilig sportklimaat. In een veilig sportklimaat zijn Normen & Waarden heel belangrijk. Samen met andere afspraken en richtlijnen kunnen we ervoor zorgen dat DoCoS-leden zich (mentaal en fysiek) gezond en thuis voelen.

Jan kan het natuurlijk niet alleen en heeft alle hulp hard nodig om DoCoS die mooie club te laten zijn. Heb je tips voor Jan of kan je zijn hulp gebruiken, spreek hem aan of mail hem: 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq